GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2023 21:12

ANTSO Başkanı Tuna’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

ANTSO Başkanı Tuna’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tuna, "Yaşadıkları tüm zorluklara ve her şart altında görevlerini sonsuz bir özveriyle yapan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun" dedi.
Mesajında Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. 
Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır" sözüne atıfta bulunan ANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna mesajında şunları kaydetti;
"Bizlerin haber alma haklarını ve bilgilenmemizi var güçleriyle yapan yangın, sel, toplumsal olayla ve her türlü zorlu şartta canlarını tehlikeye atarak çalışan bu değerli meslek mensuplarının ülkemizin gelişiminde de büyük bir önemi bulunmaktadır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de 'Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır' sözünde belirttiği gibi basın mensuplarımız Cumhuriyetimizin her döneminde koruyucu bir kale görevini yerine getirmiştir.Tümgazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri başında şehit düşmüş basın mensuplarına  Allah'tan rahmet diliyorum."

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT