SİYASET
Giriş Tarihi : 21-08-2023 13:43

Başkan Deniz, Kongrede Yaptığı Konuşmasında Önemli Mesajlar Verdi..

Başkan Deniz, Kongrede Yaptığı Konuşmasında Önemli Mesajlar Verdi..

Başkan Deniz, Kongrede Yaptığı Konuşmasında Önemli Mesajlar Verdi..

CHP Anamur İlçe Başkanı iken ortak aday ve tek listeyle kongreye giden Durmuş Deniz kongrede yaptığı konuşmasında birlik beraberlik mesajları verdi.

18 Ağustos Cuma günü yapılan ilçe kongresinde tüm katılımcıları tek tek selamlayarak başladığı konuşmasında 4 yıllık İlçe başkanlığı süresince ekibiyle birlikte yaptığı çalışmalara da değinen Deniz, Partimizi daha da büyüteceğine inandığım Arif Çakırcı arkadaşıma bu gün devrediyorum dedi.

DENİZ’in kongrede yaptığı konuşması şöyle;

Büyük bir onur ve gururla arkadaşlarımla birlikte görev yaptığımız, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı görevini kendi isteğimle partimizi daha da büyüteceğine inandığım, beraber ilçe yönetiminde çalıştığım Arif Çakırcı arkadaşıma bugün devrediyorum.

Değerli Konuklar, önümüzdeki süreçte partimizi iktidara taşıyacak olan ilçe yönetimini seçmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ben ve arkadaşlarım partimizi yönetmek üzere 21 Aralık 2019 tarihinde iki yıllığına göreve geldik, ancak pandemi nedeniyle kongre sürecinin uzatılmasından dolayı dört yıla yakın bir süre görevde kaldık. Bu dört yıl zarfında arkadaşlarımızla başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Partimizi beklentilerin çok üzerinde büyüttük. Yaklaşık 2000 yeni üyenin partimize katılımı ile güçlü bir örgütlenmeye gittik. Bu yeni katılım sadece sayısal anlamda değil nitelik anlamında da partimize güç kattı. Partimizi sağlıklı bir üye yapısına kavuşturduk.

2020 yılı itibariyle Türkiye çapında partimize en çok kadın üye kazandıran Kadın Kolları Başkanlığımız Türkiye Birincisi olarak Genel Merkez tarafından takdirle karşılandı. Plaketle ödüllendirildi. Kadın Kollarımıza buradan şükranlarımı sunuyor ve partimiz adına teşekkür ediyorum.

 

İlçe örgütümüz 6 Şubat depreminde etkin bir çalışma ile yardım faaliyeti yürüttü. Yardımlarının ulaştırılması konusunda partimiz yönetimine güvenen, yardımlarını esirgemeyen Anamur halkına da teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.

Sevgili Yol Arkadaşlarım, bir partinin büyümesi, büyüklüğünü koruması sürekli sahada olması, halkına dokunması, sevinciyle sevinip, üzüntüsüyle üzülmesi halinde mümkün oluyor. Biz de yönetimimiz boyunca hep bunu yaptık. Bu bilinçte olan İl Başkan Yardımcımız, İlçe Örgütümüz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, Meclis Üyelerimizle birlikte; Gerek düğün, gerek cenaze ve gerekse ev, işyeri ziyaretleri ile 10.000’den fazla ziyarette bulunduk. Ayrıca öbek sorumlularımız 5.000’den fazla hane ziyareti yaptılar. Kadın Kollarımız da yine binlerce ev, hasta ve taziye ziyaretinde bulundular. Ziyaretlerimizin tümünde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ’in yapmış olduğu hizmetleri ve parti politikalarımızı anlattık.

Bu dört yıllık görev süresince Parti Programımıza, Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalmaya özen gösterdik. Cumhuriyet’imizin önemini her yerde savunduk. Bunu taçlandırmak için 29 Ekim 2022 yılında partimize yakışır bir Cumhuriyet Balosu düzenledik.

Anamur’umuzun yerel kalkınmasına katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunduk. Partimiz Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın, Milletvekillerimizin, İl ve Komşu İlçe Başkanlarımızın katılımları ile muz ve çileği konu alan tarımla ilgili, ‘’Ülke Tarımına Anamur’dan Bakış’’ panelini gerçekleştirdik. Yerel ve Ulusal Basında ses getirdi. Ayrıca Ulusal kanallarda Anamur’umuzu ve onun değerlerini tanıtan programların yapılmasına ön ayak olduk. Anamur’umuzun yetiştirdiği Şair Abdülkadir Bulut’u andık ve tanıttık.

2018 Genel seçimleri sonrasında üçüncü sıraya düşen partimiz, 2023 genel seçimlerinde 16.000’in üzerinde oy alarak açık ara birinci olmuştur. Bu seçimlerde özveri ile çalışarak, partimizi büyük bir oy artışı ile birinci yapan örgütümüze ve destek veren Anamur halkına sonsuz teşekkür ediyorum.

2023 Cumhur Başkanlığı Seçiminin hem 1’inci hem de 2’nci turunda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi karşısında 5.000 daha fazla oy almasını özveriyle çalışarak sağladık. Milletvekili seçimlerinde de aynı şekilde çok çalıştık, Partimizin Mersin’imizden beş milletvekili çıkarmasına yardımcı olduk.

Okul bilişim sorumluları, sandık görevlileri ve müşahitlerimiz ile güçlü bir örgütlenme yaptık. Görev alan arkadaşlarımız çok özverili bir çalışma ile görevlerini eksiksiz yerine getirdiler. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu seçimler öncesi yaptığımız çok büyük seçim konvoyu ve büyük katılımlı mitingimiz hem İl Yönetimimiz hem de Genel merkezimiz tarafından büyük takdirle karşılanmıştır. Katkı veren bütün partililerimize, yönetimimize şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.

 

Sayın Partililerim, şimdi bu çalışmalarda bana yardımcı olan ilçe yönetici arkadaşlarıma ve aktif çalışmaları ile bizlere güç veren yol arkadaşlarıma bu başarılı çalışmaları için bir alkış istiyorum.

Sayın Konuklar, parti içi çalışmalarımız ile Anamur’da, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendirdik. Parti içi kırgınlıkları ortadan kaldırma için çok büyük çaba harcadık. Partimizde uzlaşma kültürünün gelişmesi için çok özveride bulunduk. Bu uzlaşı süreci sonunda partimizdeki gruplaşmalara son vererek demokratikleşme sürecinin önünü açtık.

Sayın Partililerimiz, Tabi ki ilçe örgütü olarak bu başarımızda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın icraatlarını da göz ardı edemeyiz. Gittiğimiz tüm mahallelerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmet ve dokunuşlar sonucu partimize ve bizlere kapılar sonuna kadar açıldı ve güler yüzle karşılandık. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde Mersin Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetleri anlatmakta hiç zorlanmadık. Bizlere kolay siyaset yapmamızın önünü açan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Vahap Seçer’e huzurlarınızda partimiz ve Anamur halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili Yol Arkadaşlarım, Önümüzdeki yerel seçime 7 ay gibi kısa bir süre kaldı. Bizler kapı-kapı dolaşıp yapılan hizmetleri anlatmaya devam edeceğiz. Gün bir olma günü. Gün hem Mersin’de hem de Anamur’da seçimi kazanmak için birlik olma günü.

Buradan şimdiden ilan ediyorum. Partimizi 2024 yerel seçimlerinde de birinci yapacağız ve CHP bayrağını Anamur’un burçlarında yeniden dalgalandıracağız. Dostlarım şundan emin olunuz; Mersin’de de Anamur’da da seçimleri alacağız. Ve Mersin genelinde Sn. Vahap Seçer Başkanımızın önderliğinde, hiçbir ayrım yapmadan, hak-hukuk-adalet temelinde sosyal demokrat belediyecilik hizmetlerimizi daha da büyüteceğiz.

Katılımınızdan dolayı Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, Kongremizin Partimize, Anamur’umuza, Mersin’imize, Ülkemize Hayırlı olmasını diliyorum.

Hoşça kalın, Sağlıcakla kalın.

Durmuş DENİZ

CHP Anamur İlçe Başkanı

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT