GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-10-2023 14:28   Güncelleme : 21-10-2023 14:41

Başkan Kılınç 56 Mahalle Muhtarına Resepsiyon Verdi..

Başkan Kılınç 56 Mahalle Muhtarına Resepsiyon Verdi..

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “19Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla akşam yemeği programı düzenledi.

 Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Cumhuriyet Başsavcısı  Meriç Dede, İlçe Emniyet Müdürü Hanifi Umar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kadir Dölek, Ak Parti Anamur İlçe Başkanı M.Feyzullah Yılmaz, MHP Anamur İlçe Başkanı Av. Mehmet Yayla, Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar, Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilcisi Hayri Kılınç, TÜRKAV Anamur Şube Başkanı Adnan Tufan, Anamur Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Özkan Poçulu, Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Odası Başkanı Ahmet Özdemir, Şoförler Odası Başkanı Batuhan Çıtırkı, ÖNDER Anamur Temsilcisi İmam Hatip Abdullah Uysal, Belediye Başkan Yardımcılar, Belediye Meclis Üyeleri ve  Mahalle Muhtarlarının katıldığı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Filistin ‘e düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’anı Kerim okunarak dualar edildi.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, yaptığı konuşmasında, İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği sivilleri hedef alan saldırılarını kınayarak, saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan      rahmet yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Tüm katılımcılara teşekkür eden Kılınç, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayarak, Muhtarlık görevinin önemini vurgulayarak, Muhtarların mahallelerindeki sorunlara çözüm aramalarından, bu sorunların çözümü noktasında gece gündüz kendileri ile temasta bulunarak ısrarcı tavırlarla kendilerinden hizmet almaya çalışmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kılınç, “Muhtarların bu  istekleri bizlerin çalışma azmimizi bir kat daha artırıyor.” Dedi.  

Başakn Kılınç, Görevde olduğu 4 yıl 7 aylık hizmet süresi içeresinde yapılamaz denilen yolları yaptıklarını, köy, mahalle, kırsal, yaylalarda yol çalışmalarını neredeyse tamamladıklarını, Anamur’un vizyonunu değiştiren Sahil Parkları, Piknik alanları yaptıklarını, Anamur için Hayal denen Doğalgaz’ı Anamur’la buluşturduklarını vurgulayarak, tüm çalışma arkadaşlarına ve mahalle muhtarlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Muhatlar adına konuşma yapan Ören Mahalle Muhtarı Mehmet Ali  Şahin de, Muhtarların görev ve sorumluluklarına değinerek, Muhtarların vatandaşın oylarıyla seçilen köylerinde ve mahallelerinde en güvenilir kişiler ve hatta kanaat önderleri olduğunu ifade etti.

 

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir “19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın ev sahipliğinde  gerçekleşen dayanışma yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.

Muhtarlarımız yerel demokrasinin temel taşlarıdır. Muhtarlar, Cumhurbaşkanımızdan tüm kamu kurum yöneticilerinin, belediye başkanlarımızın, Valilerimizin ve  Kaymakamlarımızın, mahallelerinde ve köylerde temsilcileridir.

 Siz muhtarlarımız halkın oylarıyla halkın teveccühlerini kazanarak halde oylarıyla seçilmiş her zaman hem halkı temsil eden hem de devletimizin temsilcisi bizim mahallelerimizde gözümüzde işler kulağımızsınız tüm muhtarlarımıza yaptıkları görevlerden dolayı teşekkür ediyorum. imkansızlıklar içerisinde görevleri yaptığınızı biliyorum ben bu vesileyle tekrar 19 Ekim muhtarlar gününüzü kutluyorum.

İsrail maalesef 15 gündür Filistin’de Gazne‘de Müslüman kardeşlerimize Filistin’li kardeşlerimize büyük bir zülüm uyguluyor. Savaşında bir etiği vardır. Silahlı kuvvetler savaşabilir ama çocukların ve  kadınların öldürüldüğü, hastanenin bombalandığı, İbadethanelerin bombalandı bir savaş şekli olmaz. Bu kabul edilemez. Bu nedenle huzurlarınızda İsrail’in Filistin’e yaptığı zülmü lanetliyorum ve buradan Filistin’li kardeşlerimize dualarımızı gönderiyoruz.

Kaymakam Bozdemir’den Birlik Beraberlik Çağrısı..

Sizlerden de burada bulunan tüm muhtarlarımız da misafirlerimizden de sizlerin vasıtasıyla tüm halkımızdan isteğim odur ki;  Devlet büyüklerimizin verdiği mesajları yakından takip edelim. Burada büyük bir oyun oynanıyor! Bu sadece Filistin’le sınırlı bir şey değil! Devletimizin ve milletimizin bekasını sağlamak adına da çok uyanık olmalıyız. büyüklerimizin sözlerine çok önem verelim, dikkatle dinleyelim. Bugün ama fakat deme günü değil! Siyasi görüşlerimizi, dünya Görüşlerimizi bir yana bırakarak devlet büyüklerimizin yanında olalım. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Filistin’de vefat eden Müslüman kardeşlerimize, tüm insanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah Filistin halkının yar ve yardımcısı olsun. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından geceye katılan tüm mahalle muhtarlarına  Anamur Belediyesi tarafından günün anısına birer Bilgisayar hediye edildi. Mahalle muhtarları hediyelerini protokol üyeleri, siyasi Parti temsilcileri ve STK temsilcileri ve belediye meclis üyelerinden aldı.  

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT