GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-11-2022 18:25

Başkan Kılınç Din Görevlileri ile bir araya geldi..

Başkan Kılınç Din Görevlileri ile bir araya geldi..

Anamur Belediye Başkanı ilçede görev yapan Din görevlileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Kılınç, Belediye 82 Sosyal tesislerinde verdiği kahvaltıda ilçede görev yapan Din görevlileriyle bir araya gelerek hasbihal etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan program Anamur Belediyesi Din görevlisi Kerim Toru hocanın okuduğu Kur’anı Kerim tilaveti ve yapılan duayla devam etti.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlileri ile bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Diyerek din görevlilerinin insan hayatının her safhasında yer aldığını ifade etti.

Başkan Kılınç konuşmasında şu sözlere vurgu yaptı; “Din insanların dünya ve ahiret hayatını düzenleyen bir kaideler bütünüdür. Diğer ifadeyle din kulu Allah’a götüren bir yoldur. Allahû Tâala bu yolda insanoğluna her türlü kolaylığı sağlamıştır. Bunun için peygamberler göndermiş, kitaplar indirmiş, nurlu peygamberler zincirinin son halkası efendimiz Hz. Muhammed (sav)’den sonra da bu kolaylaştırma vazifesini evliyalara ulemaya ve din görevlerine kalmıştır.

Bir bakıma din görevlileri peygamber efendimizin varisleri gibidir. Din görevlisi toplum hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Kısaca beşikten mezara kadar, doğarken kulağa okunan ezan, askere giderken okutulan Kur’an-ı Kerim, evlenirken kıyılan nikah, ve son nefesimizi verirken ve defin edilinceye kadar her safhada din görevlisi ve imam arkadaşlar hayatımızın merkezindedir.

Ancak sevinçlerimizde acı ve hüzünlerimiz de yanımızda görmek istediğimiz din görevlilerimizin Sayir zamanda da hak ettikleri yerde olmadığını üzülerek görmekteyiz. Batılıların sinema, roman ve tiyatro gibi sanat eserlerinde din adamları devamlı yüceltilir. Örneğin izlediğimiz bir filmde duygusal yoğunluğu en fazla olduğu yerde, bakıyorsunuz ya bir haç işareti, ya bir din adamı, ya bir kilisede ibadet sahnelenmektedir. Filmde geçen rahip, papaz gibi görevliler her zaman temiz yüzlü ve düzgün insanlar seçilir. Bu şekilde toplumun bilinç altına dinlerin kutsiyeti işlenir. Ancak bizdeki durum tam tersi bir seyir izlemekte, biraz önce bahsettiğim o hastalıklı zihin yapısının baskın bir şekilde sinemaya hükmettiği dönemlerde çekilen filmlerin neredeyse tamamında, din adamları aşağılanmış, din adamlarına çok nahoş roller biçilmiştir ve bu roller içinde maalesef nursuz suratlar seçilmiştir. Bu tür yapımlarda iman karakterini canlandıranların ya kör, ya topal, ya üç kağıtçı tiplerden seçilmesi hiç tesadüf değildir. Esasında bu durum İslam dinine yönelik sistematik haçlı saldırılarının bir türü ve tezahürüdür ve bu saldırıların direk muhatabı maalesef din görevlisi arkadaşlarımız olmuştur.”

Türk Diyanet Vakıf-Sen ilçe Temsilcisi Abdullah Uysal da yaptığı konuşmasında, Kur’an kursu hocalarımızı da katarak hitap etmek istiyorum. Diyerek,  “değerli meslektaşlarım değerli imam kardeşlerim, arkadaşlarım yine yol arkadaşlarım, beraberce uzun sürelerde beraberce görev yaptığımız, bu millete birlikte hizmet verdiğimiz, hayri hizmetlere en çok fazla elini dokunan değerli meslektaşlarım ve bu meslektaşlarımın 24 saat yanında olan onlara fikirleriyle her zaman onlarla düşünceleriyle onlarla, bedenen ve ruhen yaptığı bütün hayırlı hizmetlerde yanıbaşında olan saygıdeğer ablalarım değerli yengelerim hoşgeldiniz.

Değerli başkanımıza böylesi cömertçe hazırlanmış, cömertçe davranılmış bir programda, duygu yüklü olan iki haftanın akabinde; camiler ve din görevlileri haftalarını ve ne mevlidi nebi haftasının hemen ertesinde böyle Cömertçe hazırlanmış bir programda bizleri bir araya getirdiği için değerli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Diyanet-Sen ilçe temsilcisi Türker Şahin ise konuşmasında “Bu toplantıyı, devletimizin en tepesinde tesis edilmiş olan birlik beraberlik ruhunun ülkenin en ücra köşe olan buralara kadar yansıtılması şeklinde bir birlik ve beraberlik toplantısı olarak algılıyoruz. Biz kendimizi biliyoruz, biz sizi biliyoruz, hepimizi biliyoruz, bu birlik ve beraberlik ruhu ilelebet inşallah daha sonraki yıllara 2028 hatta daha artı yıllara kadar yansıyacağından hiç şüphemiz yok. Değerli başkanımıza bizi böyle bir ortamda bir araya getirdiği için teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan ise, “Değerli hocalarım sizler önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Kariyer bir meslek icra ediyorsunuz. Ama bunun değeri gerçekten bilinmiyor. Üniversite sınavına hazırlanan gençlerimizle bazen sohbetimizde, -kimler imam olmak istiyor? dediğimizde neredeyse hiç kimsenin eli kalkmıyor. Halbuki imam hatiplik en kutsal mesleklerden bir tanesi. Siz değerli arkadaşlarım bu kutsal görevi icra ettiğiniz için aslında çok şanslısınız.

Camiler ve Din görevlileri haftası dolayısıyla bizleri böyle sıcak bir ortamda sizlerle bir araya getiren ve çeşitli ikramlar da bulunan belediye başkanımız Hidayet kılıç beye, yardımcılarına ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum.”dedi.

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT