GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2023 09:19   Güncelleme : 30-10-2023 11:30

Bozyazı’da 9’ncu 1 Ocak Denize Girme etkinliği düzenlendi..

Bozyazı’da 9’ncu 1 Ocak Denize Girme etkinliği düzenlendi..

Mersin’in Bozyazı ilçesinde bu yıl 9. Düzenlenen 1 Ocakta Denize Girme Etkinliğine düzenlendi.

Her yıl bir soruna dikkat çekilen etkinliğin bu yılki sloganı “Geri dönüşüm” oldu. “Eğer atığınız bir başka canlının katığı değilse doğaya bırakma” şeklinde sloganlar atılan etkinlikte “çevreye atılan atıkların diğer canlılara besin olma özelliği yok ise çevreye atılmaması geri dönüştürülmesi vurgusu yapıldı.

Anamur Bozyazı ilçelerindeki doğa severlerin düzenlediği 1 Ocak denize girme etkinliğine Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Bozyazı belediyesi satanlarında yiyecek, içecek ikramları ile etkinliğe destek verdi.

 

Grup üyesi Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş yüzerek gittiği Bozyazı’nın adasından nergiz toplayarak etkinliğe katılan tüm katılımcılara armağan etti. Gübeş doğaya atılan bir plastik şişenin ne kadar zarar verdiğini anlattı.

 

Etkinliğe öncülük eden Bozyazı Turkuaz Grubu Adına Dr. Bahadırhan Karakoç şunları söyledi;

Silfke’nin batısından Alanya’ya kadar uzanan, içerisinde Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Gazipaşa’nın yer aldığı Taşeli bölgesinde 365 gün denize girilebileceğini göstermek, buralarda turizmin sadece yaz ile sınırlı olmadığını, deniz kıyısında yer alan bölgede yüzme gibi bir sporu yaygınlaştırmayı, böylelikle lisanslı sporcular ve şampiyonlar çıkarmayı amaçlayarak 2015 yılında başlattığımız “1 Ocak’ta Bozyazı’da Denize Girmek Etkinliği , çok şükür her sene artan tempo ve ilgi ile, Şenlik havasında birlik ve beraberlik içerisinde, çeşitli sosyal mesajlar da vererek bu güne kadar geldi ve artık gelenekselleşti. Bu yıl 9. defa, herkesin de katılabileceği, toplu bir şenlik havasında gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikle başta belirlediğimiz amacımıza ulaştık, artık bu etkinlik geleneksel hale geldi, inşallah sonraki senelerde daha da coşkuyla gerçekleşir diye ümit ediyorum.

Her etkinlikte farklı bir tema belirledik, bu güne kadar bölge turizmi, muz üretimi ve sorunları, çilek yetiştiriciliği, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle 'maske, mesafe ve hijyen' , dünyayı ve bölgeyi tehdit eden 'kuraklık ve su tasarrufu' temalarını öne çıkardık. Bu sene ise, çevre kirliliğinin önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atıkların en aza indirilmesi maksadıyla “ Sıfır atık” temasını vurgulayacağız. Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri himayesinde, ülkemizde başlatılan, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan sıfır atık hedefini, çevreci bir grup olarak biz de destekliyor, toplumun her kesimine yaygınlaşması için gayret göstereceğimizi buradan ifade ediyoruz.

Şimdi hep beraber Akdeniz'in serin kollarına giriyoruz. Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu, hayırlı, gönüllerinize göre bir yeni yıl diliyoruz” dedi.

 

Karakoç, Etkinliğe katkı sağlayan Mersi Büyükşehir ve Bozyazı Belediyelerine ve işletmelere teşekkür etti.

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT