GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-09-2022 15:28   Güncelleme : 05-09-2022 17:49

Bünyamin Kozak'ın Muzla İlgili Röportajı Bakanlık Resmi Dergisinde Yayınlandı..

Bünyamin Kozak'ın Muzla İlgili Röportajı Bakanlık Resmi Dergisinde Yayınlandı..

Ziraat Yüksek Mühendisi, Muz Kitabının yazarı Bünyamin Kozak, Tarım Bakanlığının resmi dergisinin Temmuz-Ağustos 2022 sayısında Muz ile ilgili röportajı yayınlandı.

Muz sevdalısı ve Yerli muzun gelişmesine adeta ömrünü adayan isim Ziraat Yüksek Mühendisi Bünyamin Kozak, Muz serüvenini Tarım Bakanlığının resmi dergisinde yayınlanan röportajında anlattı.

 

Muzla ilgili bir çok bilgiler veren, Muzun gelişimi hakkındaki tecrübelerini anlatan Kozak, Muz hakkındaki hedeflerini de röportajında anlattı.

 

Bünyamin KOZAK, Tarım Bakanlığının resmi dergisinin Temmuz-Ağustos 2022 sayısında Muz ile ilgili röportajında şu ifadeler yer aldı;

 

Bünyamin Kozak, Ziraat yüksek mühendisi, muz yetiştiricisi, muz danışmanı, gübre bayii, sigorta acentesi. Mesleğine ve muza aşık. Öyle bir aşk ki Anamur muzuna yön veren Bünyamin Kozak'ın hayatı “Muz Sevdası” adıyla kitap olmuş. Azim, sevgi, kararlılık ve fedakarlıkla bezeli, adım adım 30 yılı bulan muz yolculuğunda, en iyisini yapmak için ülke ülke dolaşıp araştırmalar yapmış, öğrendiklerini denemiş, çiftçilere anlatmış ve muz tarımının çağın üst standartlarına ulaşmasına öncülük etmiş. Çalışkanlığı ile üretim ve memleket sevgisinin örneği olan Kozak, başarı öyküsünü, hedeflerini, muz yetiştiriciliğini ve üreticilerin isteklerini dergimize anlattı.

 

Bünyamin KOZAK, Tarım Bakanlığının resmi dergisinin Temmuz-Ağustos 2022 sayısında Muz ile ilgili röportajının tamamı için AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ..

http://www.turktarim.gov.tr/Haber/807/muzun-kitabini-yazdi-

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT