SİYASET
Giriş Tarihi : 31-08-2023 17:51   Güncelleme : 31-08-2023 18:31

Burhanettin Kocamaz,"İyi Parti Olarak Yerel Yönetimlere Talibiz."dedi.

Burhanettin Kocamaz,

İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz bugün Anamur’da basın toplantısı yaparak, genel seçimi ve önümüzdeki yerel seçimi değerlendirdi.

İyi Parti Mersin il başkanı Mehmet Dutar, Anamur ilçe başkanı Osman Kahvecioğlu İlçe  yönetim kurulu üyelerinin katıldığı kahvaltı basın toplantısında Anamur ilçe başkanı Osman Kahvecioğlu, tüm katılımcılara teşekkür ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı ve “Vatan uğruna şehit düşmüş aziz şehitlerimizi ve gazilerimize şükranla anıyorum.” dedi.

İyi Parti Mersin İl başkanı Mehmet Dutar yaptığı konuşmada, önümüzdeki yerel seçim için aday olmak isteyen, ‘ben bu işi başarırım, ben seçimi kazanırım, benden iyi belediye başkanı olur’ diyen herkesi Mersin merkezde ve 13 ilçede aday olmaya davet ediyorum. Dedi.

“Aday olacak herkese partimizin kapısı sonuna kadar açıktır.” diyen Dutar, Bir önceki dönem bildiğiniz üzere Anamur belediye başkanı bizim partimizdendi ve muhalefet olduğu halde Anamur’da yaptığı hizmetler hala takdirle karşılanmaktadır. Ama bu dönem mevcut belediye başkanı hükümet kanalından ittifak adayı olarak çıktığı halde, seçim öncesinde hükümet desteğini alarak, Anamur’da hükümet destekli hizmetler geleceği vaatleri verdiği halde, yapılan hizmetler ortada.! dolayısıyla bu iş gönül işidir, irade işidir, gönlünü iradesine koyan herkese kapımız açıktır.” dedi.

Mersin milletvekili Burhanettin Kocamaz ise yaptığı konuşmada geçtiğimiz genel seçimi ve önümüzdeki yere seçimi değerlendirme yaparak şöyle konuştu; “21 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı genel seçim öncesinde çıktı. Sanki bu ülkeyi 21 yıldır başka bir lider yönetiyormuş gibi, ‘verin bize yetkiyi ekonomiyi düzeltelim, ülkeyi düzlüğe çıkartalım.’ dedi ve halk buna itimat etti. Bir söz vardır; ‘bozanlar düzeltemezler, yıkanlar yapamazlar’ boşalan kasa ile verdikleri vaatleri yerine getiremediler. Bu gün ekonominin başına getirdikleri ve bu düzeltilecek dedikleri kişi seçimden önce ‘bankaların kasasını boşalttı’ diye açıkladıkları kişi idi. Burada bir çelişki yok mu? Seçim öncesi en düşük memur maaşı 22.000 TL olacak dediler. Şimdi ise, ‘biz size daha önce vermiştik, şimdi sadece fark vereceğiz.’ Diyorlar.  Emekliler içinde yine durum aynı.! Millete cambaza bak diyorlar, milletin cebini boşaltıyorlar. Meclise baktığım zaman çoğunluğu iktidar kanadından oluşuyor. ve yanlış gidişe sessiz kalıyorlar. Bu gün bu vatandaşın içinde bulunduğu durum kendi kendine mi düzelecek? Meclis olarak siz bir şey yapmayacak mısınız? Meclisin bu görüntülerinden inanan millet adına hicap duyuyorum.

Çiftçilerimiz bizi arıyorlar, ‘başkanım biz perişan olduk, biz buğdayı ürettik ofislerden randevu alamıyoruz.’ Diyorlar.  Araştırıyoruz; ofislerin depoları Rusya ve Ukrayna’dan gelen buğdaylarla dolu olduğunu görüyoruz. Devlet taban fiyat açıklıyor. Buğdayın tonunu 8500 TL olarak açıklıyor ama ofisler almıyor. Üretici tüccarın kucağına itiliyor. Tüccar 5000 TL’ye verirsen alırım 4000 TL’ye verirsen alırım diyor. Resmen Üretici ile dalga geçiliyor.

Üretici zaten bu buğdayın kendisine 7500 TL maliyeti olduğunu söyleyerek ağlamaya devam ediyor.

 21 yılda bu ülkede tarımı bitirdiler, hayvancılığı bitirdiler. Geldikleri  zaman ülkede çiftçinin yaş ortalaması 35’ti bugün ise ülkemizde çiftçilik yapan insanların yaş ortalaması 46 oldu. Üretici her hasat sonu zarar ederek elindeki, tarlasını sattı, traktörünü sattı, evini sattı. Ve en sonda çiftçiliği bıraktı. Yeni gençler zararı göre göre çiftçiliğe girmiyor. Artık insanlar tarlalarla uğraşmıyor, şehre gidip asgari ücretli bir iş bulup, asgari ücrete talim etmeye çalışıyor.

Biz artık kendimizden sonraki gelecek nesiller için çalışmalıyız. Onları büyük bir tehlike bekliyor. Gelecek nesli tehlikeye atmamak için el ele vermeliyiz. Birbirimizle kucaklaşmalıyız, birlikte hareket etmeliyiz, bu ülkenin iyi partiye, iyi ailesine ihtiyacı var! Biz iyi ailesi olarak bu insanlara destek çıkmak zorundayız.

Biz yıllarca davamızın peşinden koştuk. Davamız için büyük mücadeleler verdik, kayıplar verdik, acılar çektik. Bir çok arkadaşımızı davamız uğruna şehit verdik. Ama hiç o dönemde yanımızda olmayanlar şimdi şekicilik yaparak, bıyıklarının uçlarını çenelerine uzatarak, bozkurt işareti yaparak  her şeyi çözdüklerini zannediyorlar. Bizi terörist olarak ifade ediyorlar. kendileri her sıkıştıklarında teröristlerle dirsek temasında hareket edebiliyorlar. Biz bir fotoğraf çektirmekten bile kaçınıyoruz ama yine de bizi teröristlikle suçluyorlar.

Geçtiğimiz yerel seçimde Mersin Büyükşehir belediyesi CHP, 3 büyük ilçe CHP, 8 ilçe MHP, iki ilçe belediyesi de AK Parti kazandı. İyi partinin belediyesi yok. ve bütün belediyeler iyi partinin başarısız olması için çaba sarf ediyorlar. Bu çabalarının sonucunda da başarılı oldular. Bu tabloya bakarak şunu ifade etmek istiyorum;  Biz İyi Parti olarak kendi içimizdeki çatışmaları, ufak tefek anlaşmazlıkları bir kenara bırakmamız lazım. Bu ülkenin İyi partiye ihtiyacı var. Birbirimizle kucaklaşarak el ele vererek yerel seçimde geçmişteki hataları yapmadan Mersin’i iyi Parti belediyelerinin bayraklarıyla donatmamızın vakti geldi.  İl başkanımızın da dediği gibi kendisine güvenen ben yaparım diyen ben başarırım diyen ben de bu altyapı var diye herkesi iyi partiden belediye başkanı adayı olarak davet ediyoruz Mersin merkezde ve 13 ilçede kapımız herkese sonuna kadar açık.  

Genel seçim ile yerel seçim farklıdır. Yerel seçimde daha çok aday profiline bakılır, adayın temsil kabiliyeti varsa vatandaş o adayı severse birbirine kenetlenirse başarılı oluyor. Dolayısıyla aday olacak kişinin vatandaşın gözünde umut vermesi gerekiyor. Kendisinde adaylık portföy olması gerekiyor, altyapı dolu dolu olması gerekiyor.” Diye konuştu.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT