SİYASET
Giriş Tarihi : 26-12-2023 14:45

CHP Belediye Başkan A.Adayı Karan, “Anamur’a değer katacak projelerimle geliyorum”

CHP Belediye Başkan A.Adayı Karan, “Anamur’a değer katacak projelerimle geliyorum”

 

CHP Belediye Başkan A.Adayı Karan, “Anamur’a değer katacak projelerimle geliyorum”

Karan, “ Anamur’un sorunlarını en iyi bilenlerdenim. Memleketimin kalkınması ve refah düzeyine erişebilmesi için adaylığım kesinleştiğinde projelerimle geliyorum" dedi.


Kent tarımı ve turizm alanlarında Anamur’un kalkınmasına yönelik projelerinden söz eden Cumhuriyet Halk  Partisi  Anamur Belediye   Başkan A.Adayı Erdal Karan, "Emin olunuz ki aday sürecim kesinleştiğinde seçildiğim takdirde memleketim için ne gerekiyorsa yapacağım. Bu memleketin bir evladı olarak kendimi buna hazırladım." İlçemizi tüm Türkiye’de değil uluslararası arenada tanıtmak istiyorum buna kendimi hazırladım bu memleketin bir evladı olarak elimden ne geliyorsa kalkınmaya ve gelişmeye yönelik tüm adımları atacağım” diye konuştu.
 

Neden A.Adayı Oldu
Karan,Projeleri ile memleketi Anamur’u daha modern şehirler haline getirmek için çalışmalar yürütmekte. Doğup büyüdüğü topraklardan bağlarını koparmadan insanlara, özellikle gençlere rol model olup uluslararası iş birlikleri yapabilmeleri için çalışmalarına devam etme arzusu. Sosyal Belediyecilik başta olmak üzere projelerini memleketine kazandırmak için ülkesine hizmet etmeyi borç edinmiş   CHP  Anamur Belediye Başkanlığına aday olmuş, seçim  çalışmaları kapsamında,  tarım ve  turizm  alanlarında projeler geliştirmiştir.

 

Aklın ve bilimin ışığında Anamur’u Anamurlularla birlikte planlayıp, birlikte yönetmek
Karan, Kamu yararı gözeten, sürdürülebilir, katılımcı, şeffaf bir yönetim anlayışının yanı sıra, sosyal belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi gerektiğine dikkat çekerek,’’  İlçemiz için bizim yerel yönetim vizyonumuz, kentin yerel kalkınmasına ve geleceğine ilişkin strateji ve yol haritasını kentin tüm paydaşları ile birlikte bilimsel, demokratik ve katılımcı yöntemlerle oluşturmaktır. Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışı bunu gerektirir.’’ dedi  
Karan ‘’Anamur, denizi, doğası ve kültürel mirası,  Muz’u, Çileği,  tropikal meyveleri ile her anlamda potansiyeli yüksek bir kıyı ilçesi. Önceliğimiz, bölgenin korunarak, planlı ve dengeli bir biçimde kalkınmasını sağlamaktır’ ifadelerine yer verdi.
Karan ‘’Başarıyı sağlayacak olan en önemli faktör, üniversiteler, meslek odaları, birlikler kooperatifler ve sivil toplum örgütleri gibi kentin paydaşları ile oluşturulacak uzlaşı ve birlikte çalışma olanaklarıdır. En büyük projemiz, aklın ve bilimin ışığında Anamur’u Anamurlularla birlikte planlayıp, birlikte yönetmek olacaktır’’ şeklinde konuştu..
Karan, açıklamasının sonunda ‘’Bu anlamda Anamur’un tarihi kültürel mirasını, kültür varlıklarını ve nüfus profiliyle potansiyelini düşünerek kültür ve sanat üretimi için hak ettiği konuma taşıyacağımız bir merkez olması için çalışacak, hak ettiği potansiyele kavuşturmak için projeler ve işbirlikleri geliştireceğim” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT