SİYASET
Giriş Tarihi : 08-09-2023 17:52

CHP İlçe Başkanı Çakırcı’dan, CHP'nin 100. Kuruluş Yıl Dönümü mesajı..

CHP İlçe Başkanı Çakırcı’dan,  CHP'nin 100. Kuruluş Yıl Dönümü mesajı..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, partinin 100.kuruluş yıldönümü nedeniyle  mesaj  yayınladı.


CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı yayımladığı mesajında mensubu, üyesi ve temsilcisi olmaktan her zaman büyük onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. Kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirterek,  “Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetten daha önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetin kurulmasından bu ülke de devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlendiği gibi sonraki süreçte ülkenin çok partili sisteme geçmesinde çok önemli bir rol üstlenerek bu ülkeyi Cumhuriyeti demokrasiyle tanıştırmıştır” ifadelerine yer verdi.
 

CHP’nin ülkeyi sosyal demokrasi ile tanıştıran bir parti olduğunu ifade eden Çakırcı,”CHP’nin Türkiye’nin birleştirici gücü olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük ve Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Devletçilik, İnkılapçılık ve Laiklik ilkelerinin temelinde kurulmuştur.
 

Cumhuriyetimiz ile yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi; kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk İlke ve Devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olmuştur.
 

İlk ve Ebedi Genel Başkanımız, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözleri bizler için gurur kaynağı olmaktan öte, Cumhuriyet Halk Partisi’nin taşıdığı misyonun net ifadesi olarak gücümüze güç katmakta, sorumluluğumuzun simgesi olmaktadır.
 

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye'nin aydınlık gelecek hedefi ile halkımızı kucaklamaya devam edecektir.
 

CHP olarak 100. Yılımızda 9 Eylül 1923’te yakılan meşalenin yolumuzu aydınlattığını, 100 yıldır hiç dinmeyen coşku ve kararlılığımızla eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve halkımızla paylaşan, gelişmiş ve aydınlık bir Türkiye için CHP’yi iktidara taşıyacağımıza olan inancımla Partimizin 100.kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, en üstten en alt kademeye kadar partimiz için emek vermiş tüm partililerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT