SİYASET
Giriş Tarihi : 14-12-2023 10:03   Güncelleme : 14-12-2023 11:00

CHP’li Belediye A.Adayı Erdal KARAN Gazetecilerle Bir araya geldi..

CHP’li Belediye A.Adayı Erdal KARAN Gazetecilerle Bir araya geldi..

CHP’li Belediye A.Adayı Erdal KARAN Gazetecilerle Bir araya geldi..

CHP’li Büyükşehir ve Anamur Belediye Meclis Üyesi MBŞ Anamur Bozyazı Aydıncık siyasi Koordinatörü  ve Anamur Belediye Başkan A.Adayı Erdal Karan, iş yerindeki özel ofisinde gazetecilerle bir araya gelerek, söyleşi gerçekleştirdi.

KARAN, Meclis üyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı, Aydıncık siyasi koordinatörü olarak yaklaşık 4,5 yıllık görevi zarfında merkezden en ücra mahallelerine kadar hizmet götürdüklerini,  bölgeyi daha iyi tanıdığını, halkın ihtiyaçlarını bildiğini, vatandaşlarla birebir diyalog kurduğunu belirterek, “Anamur’umuzu  Tarımda, Turizm de, ekonomik ve sosyal anlamda geliştirmek için  A.Adayı oldum. Her şeyden önce ben Anamur’luyum bende bu kentte yaşıyorum çocuklarım bu kentte yaşıyor. O yüzden bu güzel Anamur’umuza hizmet etmek istedim. Anamur’u geliştirecek projeler ortaya koymak istedim. Bunun için A.Adayı oldum.” dedi.

Halkımız Kavgacı Yönetim İstemiyor..!

KARAN; “Anamur’da sen ben sorununu ortadan kaldırarak, Büyükşehir’in görevi, Anamur Belediyesinin görevi söylemlerini kaldırarak, ayrışmalarla değil, birlikte hareket ederek, ortak akla değer vererek bir yönetim şekli getirmek en büyük amacımız. Halkımız kavgacı bir yönetim istemiyor. Halkımız sorunlarını ilettiği yerden en kısa yoldan çözüm istiyor. Biz bunu gerçekleştireceğiz. “ diye konuştu.

Uzman Ekiple Çalışacağız..

KARAN; “Anamur’un çehresini değiştirecek vizyon projelerimiz var bunları inşallah Aday olduğum zaman açıklayacağım. Bu projeleri gerçekleştirirken ben  bilirim, ben yaptım oldu mantığıyla değil..! bu konularda ihtisas yapmış uzman kişi ve kurumlardan destek alarak alanında uzmanlaşmış ekiple projeleri gerçekleştireceğiz.” Şeklinde ifade etti.

Yanlış Yönetimler Anamur’u Geri Götürüyor..!

KARAN; Avrupa ülkelerinin elde etmek için milyon dolarlar harcadıkları bir iklime ve coğrafyaya sahip olduğumuz bir kentimiz var, ve bu cennet şehrimiz, yanlış yönetilmekten, sen ben kavgalarıyla boğuşmaktan, her soruna bir suçlu aramaktan dolayı gelişememiş hatta 70’li, 80’li yılların fotoğraflarına bakarsanız üzülerek söylüyorum modernlikte geri götürüldüğümüzü görürsünüz. Bu Anamur hepimizin, hepimiz burada yaşıyoruz. Elimizdeki güzelliklerin, elimizdeki cevherin farkına varalım ve hak ettiğimiz şekilde yönetim oluşturalım. Dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan KARAN, Mersin Büyükşehir Koordinatörlüğünü görevini üstlendiniz. Bu 4,5 yıllık görev sürenizde sosyal ve ekonomik ne gibi projeler yaptınız şekindeki soruya ise MBŞ Belediyesi çalışmaları ve Anamur’a yatırımlar konusunda bilgiler verdi.

Anamur için yapılmasını istedikleri en büyük projenin içme suyu projesi olduğunu ifade eden KARAN, HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ diyerek, yapılan hizmetleri şöyle sıraladı;

Anamur’un Çöp Sorununu Ortadan Kaldırdık..!

“Her şeyden önce beş yıl önce Meclis Üyesi olduğum günlerde Sayın Vahap beyle bir uygulama yaptık. Şöyle bir program, Sayın Vahap beyle de ilk Anamur’un yıllardır ötelenen sorunlarından başlayalım dedi.  Sayın başkana biz o konuda direkmen şunu söyledik; burada yapmamız gereken ilk olayımız çöp olayıydı. Yani çöp dediğimiz olayda hep söylüyorum.  20 yıldır kavga edilen bir olay. Çevre Bakanlığıyla belediyelerin devamlı kavga ettiği dağlara çöplerimiz dökülüyor bunun açıklamasını vahşi depolama bu konuda Anamur’un çöpleri tamamen dağları dökülüyordu.  ilk onları kaldırdı. Bu çöplerin tamamını Silifke’ye nakliyesini yaparak Silifke‘de İşlenerek elektriğe dönüş sistemine çevirdik. Çok da güzel bir sistem oldu. Vahap başkanıma  bu konuda teşekkür ederim. Çok hızlı davrandı, hemen hemen 2-3 ay içerisinde bunu bitirdi.”

İçme Suyu Projesi..

“İkinci projemiz su projesiydi. Su olayımızdı. Fakat onu hala yapamadık.! Neden yapamadık?  Projemiz hazır,  Finansmanımız hazır, İller bankası bir türlü projemizi imzalamadı.3.5 yıldan beri imzalamadı.  İmzalamamasının sebebi de tamamen siyasi başka hiçbir şey yok. Çünkü yapmak isteyen bir Büyükşehir belediye başkanı var, devletin iller bankası da şu anda hala imza alamıyor.  böyle bir sistemle mücadele ediyoruz.

Anamur Hal Kompleksi..!

Hal olayımız vardı. 2019’da sağ olsun Vahap Bey’in hemen hemen 57 trilyon TL bir parayı Anamur Hali için Fen işleri müdürlüğüne aktardı. Fakat biz projeleri çizdirdik, fizibilite çalışmasını yaptırdık, her türlü çalışmaları yaptıktan sonra tahsisi çevre Bakanlığından alamadık.  Çevre Bakanlığı’ndan alamayınca Üç yıl civarında boşa bekledik. Anamur Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuna ve Yönetim Kurulu Üyeleri giderek Ankara’da çeşitli girişimlerde  bulunarak  Hl inşaatının ruhsatını aldılar. Büyükşehir‘e tahsis yaptılar bizde hemen inşaatına başladık.  Şu anda ciddi anlamda hafriyat işlerine başladık. Ama ne oldu üç yıl zaman zarfında 57 trilyona mahal olacak bir hal şu anda 450 trilyon gibi bir paraya çıktı. Anamurlu kaybetti, bizler kaybettik, Anamurlu olarak da her zaman üzülüyorum bu konuda. Nasıl su işinde üzülüyorsak Çünkü bu hepimizin olayı. Bunun siyaseti olmaz!  68 bin  insan içecek bu suyu.!

Anamur’da Yol Çalışmaları..

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in liderliğinde Mersinde ve Anamur’da çok güzel projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen KARAN, Şu ana kadar Anamur’da kırsalda ve şehir merkezinde çok sayıda yol çalışması gerçekleştirdiklerini, iki İskele yolunu tamamladıklarını, onların bağlantı yollarını yapacaklarını ancak bazı istimlak işleri ve alt yapı çalışmalarının bitmesini beklediklerini ifade ederek bir ay içerisinde onlara da başlayacaklarını belirtti.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT