SİYASET
Giriş Tarihi : 28-11-2023 18:05   Güncelleme : 28-11-2023 20:46

Erdal Karan Anamur Belediye Başkan A.Adaylığını Açıkladı..

Erdal Karan Anamur Belediye Başkan A.Adaylığını Açıkladı..

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı, Aydıncık Siyasi Koordinatörü, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erdal Karan Anamur Belediye Başkanı A.Adaylığını açıkladı.

CHP İlçe binasının toplantı salonunda A.Adaylığını açıklamayı planlanan Karan, katılımın yoğun olması üzerine açıklamasını İlçe Binası önünde gerçekleştirdi.

 

İlçe Başkanı Çakırcı'dan Birlik Mesajı…!

 

Diğer A.Adayları, Durmuş Deniz, Ali Ayhan, Mustafa Umut Yılmaz'ın da katıldığı programda İlçe Başkanı Arif Çakırcı “Aday kim olursa olsun hep birlikte, ayrışma olmadan el ele vererek, Mersin Büyükşehir ve Anamur Belediyesine altı oklu CHP bayrağımızı dikeceğiz” diyerek sık sık birlik beraberlik mesajları verdi.

 

Katılımcıların coşkulu ve sık sık alkışları eşliğinde Anamur Belediye Başkanı A.Adaylığını yürüten Erdal Karan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

DEĞERLİ HEMŞERİLERİM,

 

Bugün burada birazdan gerçekleşecek basın açıklamasına göstermiş olabileceğiniz ilgi ve destek için teşekkür ederim. 

Hoş geldiniz!

 

Bildiğiniz üzere, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden günümüze kadar Anamur ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak bize verilen yetki ve destekle görevimi en iyi şekilde yerine birleştirmeye çalıştım.

Yaklaşık dört yıldır, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçeleri siyasi koordinatörü olarak,

 

Anamur'umuzdaki ve komşu ilçelerimiz Bozyazı, Aydıncık'a, Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmetleri alanları kapsamında gerekli görülen yöntemlerden ayakta durmakna kadar her aşamada,

 

Gece gündüz demeden,

 

Yaz kış demeden 24 saat boyunca teknik heyetler ve emekçi arkadaşlarımızla birlikte görevimizin başında olduk.

 

 

 

Bize güvenerek bu önemli görevi veren, mersin büyükşehir belediye başkanı sayın Vaha Seçer'e ne kadar teşekkür etsem az.

Bize, hatta tüm Türkiye'ye sosyal belediyeciliğin nasıl yapılacağını tam olarak ders verir gibi gösteren, öğreten, belediye başkanı seçildikten sonra parti rozetini ceketinin yakasından kalbine gömen,

 

 Belediye hizmetlerini partizanlık yapmadan mersin genelinde yaşayan tüm Mersinlilerin eşit bir şekilde yararlanması için mücadele eden, Sayın Başkan sizlerin önünde bir kez daha saygılarımı sunuyorum.

 

Belediyeciliğin ne kadar ciddi bir iş olduğu ve bir belediye başkanının ne kadar güçlü ve geniş bir vizyon sahibi olması durumu bu dört yıllık kordinatörlük görevimde öğrenmiş bulunmaktayım.

 

 

Tabidir ki, hizmet vatandaşlarımızın göz önünde ayan olduğu için eleştirileri çok olur,

 

Yapamayan çamur atar, az bilen akılların kalkar ama işi bilen yapar.

 

Bir belediye başkanı için iş bilmek, yaşadığı şehrin her türlü sorunuyla karşılaşmaya başlar. Sorunu çözebilmek için kendi alanında başarılı olan üyeleri bir araya getirmek ve çözüm üretmekle devam eder, sahip olduğu olanakları kullanarak sorunları çözmekle son bulur.

Değerli arkadaşlar!

Bir siyasetçinin, hatta bir insanın en büyük sermayesi itibarıdır. Üç nesildir Anamur'da ticaretle uğraşan bir aile üyesi olarak ailemle gurur araştırıyor.

 

 

Ticaretle uğraşan herkes gibi, kazandığımız ve kaybettiğimiz zamanlar oldu ama her zaman itibarımız bizim en değerli varlığımız olmuştur.

 

 

Aileden ve yaşamdan derslerle, bireysel değil toplumsal kalkınmanın bilgisini bilen bir parçası, kardeşiniz, evladınız olarak doğduğum, büyüdüğüm ve yaşamımı sürdürdüğüm Anamur'umuza hizmet etmek benim için bir mecburiyettir.

 

Siyaset de toplumun hizmet etme usullerinden biridir. Bizim için siyaset; insanların anlayabilme ve bir uzlaşı sanatıdır. Uzlaşının temeli ise, üslup ve nezakettir. Siyasetten intikam alınacak bir şey değil, tam bağışlanmayı, mütevazi ve konuşmayı yapmayı gerektirir.

 aslında mesele; Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayalinden çıkmaktır. Bu hayal muhasır medeniyettir.

 

 Büyük hedefimizin ilke ve devrimleriyle aydınlattığı yolda, hedefe yönelik hedef hedef için öncelikli olarak bu güzel şehri, Anamur'umuzu tüm mahalleleriyle, Anıtlı'dan Bozdoğan'a, Sugözü'nden Melleç'e kadar vatandaşlarımızla birlikte daha modern daha yaşanabilir olduğu için üzerime düşen görevi yapmaya çalışıyorum her zaman hazır olduğum gibi bugünde hazırım.

 

Bu sebeble, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimi üyesinin her zaman gurur ve onurla serbest bırakılması Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sağladığı, bu 100 yıllık şanlı bir tarihe sahip olan, Cumhuriyet Halk Partisi adına parti büyüklerinin ve sizlerin destekleriyle Anamur belediye başkanlığına Talibim.

 

Değişim, gelişimdir.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT