SİYASET
Giriş Tarihi : 13-09-2023 18:49   Güncelleme : 14-09-2023 08:06

Erdal Karan’dan Doğalgaz Çalışmaları Hakkında Basın Açıklaması..

Erdal Karan’dan Doğalgaz Çalışmaları Hakkında Basın Açıklaması..

Erdal Karan’dan Doğalgaz Çalışmaları Hakkında Basın Açıklaması..

CHP Anamur’da Yapılan Doğalgaz Çalışmalarından Dolayı Vatandaşın Toz Bulutundan Şikayetçi Olduğunu Söyledi..

CHP Anamur İlçe Binasında yapılan Basın toplantısında İlçe Başkanı Arif Çakırcı ve Yeni yönetimi basına tanıtılmasının ardından Anamur’da yapılan Doğalgaz çalışmalarından dolayı çıkan tozdan ve yolların hendeklerle dolu olmasından rahatsızlık duydukları ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Mersin Büyükşehir ve Anamur belediyesi Meclis Üyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Kordinatörü Erdal Karan tarafından yapılan basın açıklamasında; Karan, Anamur’da Doğalgaz alt yapı çalışmaları nedeniyle cadde ve sokakların kazıldığını cadde ve sokaklarda hendekler oluştuğunu, bu yapılan kazı çalışmasından dolayı ortaya çıkan toz bulutunun evlerin 7’nci katına kadar çıktığını söyleyerek, bu nedenle Anamur belediyesini telefonla arayan vatandaşlara Anamur belediyesi tarafından verilen yanıtın “bizim sorumluluğumuzda değil! Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda” gibi bir ifade kullanıldığını vurguladı.

Doğalgaz Alt Yapı Çalışmasını Özel Firma Yapıyor, Zararı Gidermek Onun Görevi..!

Buradaki Doğalgaz alt yapı çalışmasını Aksa firması ihaleyi alarak para karşılığı, ticari faaliyet olarak, bu çalışmayı yaptığını hatırlatan KARAN,  “Aksa firması bunun bedelini vatandaştan alacak.  Yani bozduğu yeri de kendisi yapması lazım. Çalışma yapılan alanda sürekli olarak bir tanker bulundurarak, sürekli olarak yıkaması, tozu engellemesi lazım. Bu, o firmanın görevi. Normal olması gereken bu.! Mevzuat ve yapılan sözleşmede bu şekilde. Ama biz buna rağmen halkımız zarar görmesin diye hemen tanker gönderip yıkamasını yaptırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Doğalgaz Alt Yapı Çalışması Belediyenin Yaptığı bir Çalışma Değil.!

Doğalgaz alt yapı çalışmasını ne Büyükşehir Belediyesi ne de Anamur Belediyesi yapıyor. Bu çalışmayı özel firma yapıyor. Tahribatı ve çevreye verdiği rahatsızlığı gidermekte onun görevi. Ama biz yine de böyle demiyoruz.! Vatandaş bizi arıyor biz tanker gönderip yıkatıyoruz. Aksa firması tarafından alt yapı çalışması için bozulan yolun kesilen sıcak asfaltın tadilatını da,  firmadan bozduğu yerin bedelini alarak, biz yapıyoruz.  Biz daha kaliteli yapmak adına, firma bedelini yatırıyor bize, tadilatı biz yapıyoruz.” dedi .

Bize Teslimatını Yaptıkları Anda Tadilatını yaparız..!

ERDAL, “Aksa firması alt yapı çalışmalarını bitirip bize teslim ediyor. Biz teslim edilir edilmez, zaten ekibimiz hazır, hemen yol tadilatını yapıyoruz. Bize Emirşah’tan Çilekli kavşağa kadar olan bölümü teslim ettiler. Biz o bölgeyi yapıyoruz. Üstünü kapatıyoruz o bölgenin. Ama oradan sonraki bölümlerin bize teslimatı henüz  yapılmadı. Yapıldığı anda bizim ekiplerimiz hazır hemen kapatacağız. Tabi ana arterlerden bahsediyorum. Büyükşehir Belediyesine ait olan yolları yapıyoruz sorumluluk alanımızda olan yerler. Anamur Belediyesinin sorumluluğunda olan yerleri de Anamur Belediyesi kendisi yapacak.” Diye konuştu.

Aksa Firmasına Cezai İşlem Uyguladık..!

KARAN Aksa firmasını şartlara uymadığı ve vatandaşa rahatsızlık verdiği için iki defa cezai işlem uyguladıklarını belirterek, bundan sonra da takip edeceklerini, yine uymazlar ise yine yaptırım uygulayacaklarını belirtti.

 

KARAN, Hal İnşaatına Başladık..!

Anamur’da Hal İnşasına üç yıllık mücadelenin ardından Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve yönetiminin girişimleri sonucunda tahsisin alınarak inşasına başlandığını ifade eden KARAN Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve ekibine teşekkür ediyorum onların girişimleri sonucunda 3 yıldır alamadığımız tahsisi aldık ve Hal Komplesi inşasına başladık. Ancak 2019 yılında 57 milyon liraya mal olacaktı ve Fen İşlerine 57 milyon lira aktarılmıştı. Ama tahsis verilmediği için bu yıla kaldı şimdi ise yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak. Bunu vatandaşın bilmesini istiyorum. Çünkü bu para halkın parası.!

Sonuç olarak Anamur’a yakışır bir Hal, Anamur’un ihtiyacını karşılayacak modern bir hal yapacağız yaklaşık 5,5 ay civarında hafriyat işi sürecek. Akabinde hemen üst yapıya geçeceğiz.” Diye konuştu.

İçme Suyu İçin Biz Hazırız..!

Anamur İçme suyu projesinin ne aşamada olduğu sorusu üzerine Karan,” İller Bankasından onay alınsın bizim yapacak olan firmamız bile hazır.  Cumhur İttifakı tarafları İller Bankasından dosyamızı onaylatsınlar biz Büyükşehir olarak hemen inşaatını yapmaya hazırız.”dedi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT