GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2022 11:46   Güncelleme : 12-10-2022 12:23

Esnaf Kefalet Koop. Başkan Adayı Hüseyin İbret Yönetimini Açıkladı..

Esnaf Kefalet Koop. Başkan Adayı Hüseyin İbret Yönetimini Açıkladı..

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına aday olduğunu duyuran Hüseyin İbret bu gün düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yönetim listesini açıkladı.

Adaylığı ile ilgili çıkarılan dedikodulara da cevap veren İbret, bir söylentiye göre “Kooperatif başkanı seçilirsem kooperatifte çalışan personeli işten çıkartacağım söyleniyor. Bu tamamen gerçek dışıdır. Mevcutta kooperatifte çalışan tüm personel işine aynen devam edecek.” Dedi.

Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla istişare ederek ortak kararlar alacağının altını çizen İbret, “ben değil, Biz varız. Alacağımız kararlarda ortak akıl ile hareket edeceğiz. Hatta sadece ben değil yönetim kurulu arkadaşlarım da esnaf arkadaşlarını getirerek, kredi için şartları uyuyorsa kredi verebilecekler. İfadesini kullandı.

Mevcut Başkanın yönetiminde ve İkinci Başkan görevinde iken neden ayrılarak aday oldunuz ? sorumuza;

İbret, “Bazı konularda fikir ayrılığı oldu aramızda. Fikir ayrılığı derken en önemlisi; örneğin bir esnafımıza Kredi vereceğiz. Esnafımız aracını ipotek göstermek istiyor. Ama Aracı 5 yaşın üstünde ise ipotek kabul edilmiyor..! tüzükte böyle bir şey yok..! yani yaş şartı yok. Örneğin esnaf 100 binlira kredi istiyor ipotek vermek istediği aracı 250 bin lira değerinde ama araç 8-10 yaşın üstünde olduğu için ipotek kabul edilmiyor.biz bu hatayı düzelteceğiz. İpotekin amacı verilen krediyi her hangi sıkıntıda ipotek edilen araçtan veya taşınmazdan o paraya çevirerek tahsil etmektir buna uygunsa ipotek alacağız ve krediden yararlandıracağız. Bizim amacımız esnafa destek olmak adı üzerinde Esnafa kefil bir kuruluşuz biz. Esnafa kolaylık sunmak en büyük görevimiz.

Ayrıca ipotek alırken de alınan krediyi karşılayan bir ipotek yeterlidir. Yani 100 bin lira kredi aldı 200 bin liralık aracını ipotek verecek, bu esnafa ayrıca kefil istemek veya evini ipotek istemeye gerek yok biz esnafımıza kredi verirken kolaylık sağlayacağız.” diye konuştu.

 

Yönetim Listesi

1 Hüseyin İbret

2 Hasan Ali Irmak

3 Ahmet Toprak

4 Figen Yayla Demirhan

5 Salih Akbacı

Denetim Kurulu

1 Mehmet Duman

2 Öznur Şenkal

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT