GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-11-2022 09:40

Esnaf Kefalet Koop.Başkanı Özdemir'den Esnafa Kredi müjdesi..

Esnaf Kefalet Koop.Başkanı Özdemir'den Esnafa Kredi müjdesi..

Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi başkanı Ahmet Özdemir, TESKOMB Merkez Birliğinizce 24-28 Kasım 2022 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen “Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı’na katıldı.

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir AKGÜL, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve bir çok bürokratın katıldığı istişare toplantısında Başkan Özdemir, Anamur’a müjdeli haberlerle döndü.

Özdemir,”Esnafımızın daima yanındayız.”

“Esnafımızın her daim yanındayız, esnafımızın sıkıntısı sıkıntımız, derdi derdimizdir. Bütün çabamız esnafımızın refahı için.” Diyen Özdemir, esnafımıza nefes olacak yeni kredi dilimiyle ilçemize dönmeyi başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Esnafımıza hayırlı olsun diyorum.” İfadelerini kullandı.

Bakan Muş “Esnafımızın Aleyhine Hiçbir düzenlemeye müsaade etmedik.”

Toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Muş, yeni dönem stratejilerinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir programda belirleneceğini ve bununla ilgili hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

- 15 milyar lira hemen gönderilecek

Esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılamak için Halk Bankası aracılığıyla kullandırılacak 100 milyar lira tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi'ne değinen Muş, kredide faiz oranlarının yüzde 9,5'tan 7,5'a indirildiğini kaydetti. 100 milyar lira tutarındaki limitin de 4 ay içinde esnafa ulaştırılacağını aktaran Muş, şunları söyledi:

"Aralık ayına geldik, burada ilave finansmana ihtiyaç var. Bunun için de konuştuk, Halk Bankası da hazırlığını yaptı, 15 milyar lira hemen gönderilecek. Dolayısıyla pazartesi gününden itibaren bu kaynak sizlere gönderilmiş olacak. Siz de esnafa dağıtmaya başlayacaksınız. Geri kalanını da en fazla 4 ay içerisinde illerimize, ilçelerimize, kooperatiflerimize göndermiş olacağız. Siz de bu planlama içerisinde esnaf kardeşlerimize bunun ödemesini yaparsınız."

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan'ın tecrübeli olduğunu ve Halkbank'ın da bugün Türkiye'nin en güçlü bankalarından biri olduğunu belirten Muş, banka ne kadar iyi bir noktaya taşınırsa esnafa da katkısının daha fazla olduğunu vurguladı. Muş, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül'ün de esnafın daha fazla imkana kavuşması için büyük bir çaba harcadığını, Hükümet olarak da hep esnaftan yana olduklarını kaydetti.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT