GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2023 10:45   Güncelleme : 18-02-2023 10:47

Karan: “Anamur, Aydıncık ve Bozyazı İlçelerine gelen Afetzedelere Büyükşehir eli uzanıyor.”

Karan: “Anamur, Aydıncık ve Bozyazı İlçelerine gelen Afetzedelere Büyükşehir eli uzanıyor.”

Karan: Anamur, Aydıncık ve Bozyazı İlçelerine gelen Afetzedelere Büyükşehir eli uzanıyor

Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından Mersin’e gelen afetzedelere kucak açmayı sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlarını karşılıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerek deprem bölgesinde gerekse kent genelindeki kamp ve tesislerde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Neredeyse tüm Büyükşehir ekipleri deprem bölgesinde arama kurtarma, temizlik ve yemek hizmeti verirken, depremzede ailelere de kol kanat geriyor.
Anamur, Bozyazı   ve  Aydıncık ilçelerine  gelen  depremzede  misafirlere kıyafet, hijyen malzemeleri, çocuk ve  hasta bezi, çocuk maması gibi yaşam malzemelerinin yansıra   otellerde ve  evlerde kalanlara  sıcak yemek  servisini sürdürüyor.
Büyükşehir  Belediyesi  Anamur, Aydıncık ve  Bozyazı  Koordinatörü ve aynı zamanda deprem koordinatörü de olan  Erdal Karan ve Büyük şehir  Anamur Şube Müdürlüğü  koordinasyonunda   ev  ve otellerde kalan  depremzede  misafirlerin ihtiyaçları karşılanarak   yemek servisi  de  yapılıyor.
Anamur’da  her gün 2 bin kişilik yemek  üç çeşit   yemek çıktığını belirten   Anamur, Aydıncık  ve Bozyazı  Koordinatörü  Erdal Karan, Büyükşehir  Muhtarlar  Daire  Başkanı  Zeki Aksoy  ve  Anamur Şube Müdürü  Ünal Erdal ile  birlikte   yemekhaneyi ziyaret  ettikten sonra  bazı  depremzelerle  sohbet ederek  ihtiyaçlarını  sordular, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Anamur, Aydıncık  ve Bozyazı Koordinatörü  Erdal Karan, Üzerinden 10 günden  haftadan fazla zaman geçen ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde  evleri hasar gören ve  Anamur, Aydıncık ve  Anamur’a gelen i depremzede  misafirlerimize    içlerini ısıtacak sıcak yemek hizmetini sürdürüyoruz. Yemeğin yanı sıra kuru bakliyat, hijyen malzemeleri, çocuk ve hasta bezi, çocuk maması, soba, kişisel temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet gibi yaşamsal malzemeleri ekiplerimiz mümkün olduğunca en kısa sürede ulaştırıyorlar.
Büyükşehir  Belediye  Başkanımız Vahap Seçer, Anamur, Aydıncık ve  Bozyazı İlçeleri için deprem koordinatörü olarak  beni görevlendirdi.
Muhtarlık Daire başkanımız Zeki Aksoy ile sürekli iletişim  halindeyiz. İhtiyaçları  kısa sürede  bize, Anamur  Şube Müdürlüğü   ekipleri de  dağıtımını  düzenli bir o kadar hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor ” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak seferber olduklarını belirten Karan; Anamur, Aydıncık ve Bozyazı İlçelerine gelen, deprem mağdurları yeni hayatlarına başlayana kadar, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarında olacaklarını 2 bin kişilik iki öğün çıkan yemeğin devam edeceğini ve ihtiyaçların karşılanacağını söyledi.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT