GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2023 09:16   Güncelleme : 30-10-2023 09:29

Kardeş Kent protokolü imzalandı.

Kardeş Kent protokolü imzalandı.

Anamur Belediyesi ile Bosna Hersek Konjic Belediyesi ile Kardeş Kent protokolü imzalandı.

Anamur Belediye Meclis salonunda düzenlenen programda Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Bosna Hersek Konjic Belediye Başkanı Osman  Çatiç Kardeş Kent protokolünü imzaladılar.

Protokol imzalayan iki Kardeş belediye başkanı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı temsilcsinin, ‘Kardeş kent protokolü imzaladınız. Bu konuda duygu ve düşünceleriniz nedir.? İkinci olarak ta Anamur’u nasıl buldunuz ne gibi izlenimleriniz oldu?‘ Sorusu üzerine  Bosna Hersek Konjic Belediye Başkanı Osman  Çatiç, “Bugün burada imzaladığımız protokolden daha önemlisi bizim Türk milleti ile olan ve öteden beridir süre gelen bağımızdır. 90’lı yıllarda yaşadığımız sıkıntılar sırasında Türk milletinin bize olan desteğini hiç unutmadık, unutmayacağız. Dolayısıyla o dönem bizim Türk milletiyle olan bağımızı daha da güçlendirdi. O nedenle Türkiye ile olan bağlarımızı her gün daha da güçlendirmek istiyoruz. O nedenle imzaladığımız bu protokolün tarihinin de Cumhuriyetin 100. Yıl dönemine denk gelmesi bizim için çok önemli.

İki gündür Anamur’u geziyoruz bu gün de Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine Hidayet başkanımla birlikte katıldık. Orada gördüğüm ve bende canlandırdığı hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. – Etinlikleri planlarsınız ancak hava şartlarını planlayamazsınız. Bugün Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapılan Sefa Mert Stadında kutlamalar sırasında hava epey rüzgarlıydı. “100. Yıl” yazılı Bez pankartlar rüzgarin etkisiyle ters dönüyor, oradaki öğrenciler ise sürekli ters dönen bez afişleri düzeltiyordu. Bu tablonun bende oluşturduğu hikaye ‘ yüz yıllardır Türklere dışardan sürekli saldırılar gerçekleşiyor ama Türkler her zaman saldırıları bertaraf ediyor ve dim dik ayakta kalmayı başarıyorlar.” Diye konuştu.

Bosna Hersek Konjic Belediye Başkanı Osman  Çatiç, Konjic kentinin genel özelliklerini de anlatarak, Kardeş kent protokolü ile birlikte Anamur Belediyesi Kardeş kent ile Kültürel, ekonomi ve siyasi alanlarda desteklerin ve birlikte çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise, “Biz zaten Bosnak halkı ile kardeşiz. Soykırımda Türk askeri vardığı vakit Bosnak Kadınının ‘ Biz sizleri yıllardır bekliyoruz’ dediğini hiç unutmuyoruz. Boşnak halkının başına bir şey gelmesi halinde bizler sürekli onların yanında olacağız. 

İki gün içerisinde kendilerini Anamur’da yeni yaptığımız parklarımızı da gezdirdik. Yeni yaptığımız Dr.Devlet Bahçeli parkını çok beğendiler kendilerinin de Konjic kentinde küçük bir nehirleri var orada benzer bir park projesi uygulamak istiyorlar bizim mimarlarımızda proje konusunda kendilerine yardımcı olacaklar. “dedi.

Her iki belediye başkanı arasında hediyeleşmeler olurken Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Konjic Belediye Başkanı Osman  Çatiç’e kendi annesinin ede dokuduğu Namazlağı’yı (Seccade) hediye etti.  Çatiç te hediye aldığı namazlağı’nın Hidayet Kılınç başkanının annesi tarafından dokunduğunu öğrendiğinde hayret ederek “Maaşallah” dedi.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT