SİYASET
Giriş Tarihi : 26-07-2023 17:56

MBŞB Koordinatorü Karan Başkan Kılınç’a Cevap Verdi

MBŞB Koordinatorü Karan Başkan Kılınç’a Cevap Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinatörü Erdal Karan, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın festivaldeki konuşmasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

BELEDİYE BAŞKANI HİDAYET KILINÇ’IN AÇIKLAMALARI

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, festivalde yaptığı konuşmada Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi, işine gelmeyen sorun olacağını gördüğü konularda sorumluluk almıyor. 250 kilometre öteden yönetmeye çalışıyorlar. Onu da beceremiyorlar. Sorumluluk alanlarındaki tüm işlerden hem vatandaşlarımız hem de belediyemizin memnun olmadığını belirtmek istiyorum. Yaz gelmeden sinek ilaçlamasını yapmadılar, bu gün vatandaşlarımız sinekten büyük sıkıntı çekmektedir. Bu konuda kendilerini göreve çağırıyorum. Canlarının istediği yol ağını kendilerine bağlarken istemedikleri yol ağının bizim sorumluluğumuzda olduğunu belirtmektedirler. Sahile inen iki yol hariç şehir merkezine ne yaptıklarını sormak isterim. İçme suyu sorunu da yaşamaktayız. Kendileriyle birlikte İller Bankası’na gittik. İller Bankası yetkilileri, bir kısmı hibe olmak üzere ihaleye çıkalım dediler, ama Büyükşehir işini takip etmedi. Bugün bakıyoruz, Akpınar’dan vatandaşın feryadı yükselmekte, duş almak için Anamur’a gelmekteler. Bu 21. Yüzyılda gerçekten ayıptır. Yine kendilerine yapılmış olarak teslim edilen bir bina var. Otogar mı yoksa hizmet binası mı bilemiyoruz ama öylece duruyor. Sayın Başkan’a seslenmek istiyorum; 4-5 kez Anamur’a gelmekle Anamur’un sorunlarını tespit edemezsiniz. Tespit edemediğiniz sorunları da çözemezsiniz. Kendileri yeni hal kompleksi için bizi defalarca şikayet etti. 8 Aralık 2022 tarihinde yeni hal yeri Büyükşehir’e tahsis edilmiştir. Ama o tarihten bu yana çivi çakılmadı.”

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANAMUR KOORDİNATÖRÜ ERDAL KARAN:

“HİDAYET BEY’İN YAKLAŞIMI BİZİ ÜZDÜ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinatörü Erdal Karan, eleştirilere yanıt vermek üzere düzenlediği basın toplantısında, “Bu yaklaşım bizi üzdü. Vahap Bey, bizlere ilçe belediyesine çalışmalarda destek vermemiz için talimat verirken, 4 yıldır Hidayet Bey’den benzer bir yaklaşım göremedik. Anamur için her zaman elimizi taşın altına koymaya ve birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

Karan, Başkan Kılınç’ın eleştirilerine şu yanıtları verdi:

OTLUCA İÇME SUYU PROJESİ

Otluca İçme Suyu Projesi, rahmetli başkanımız Suphi Alp döneminde hazırlanan bir projedir. 42 kilometrelik bir hattan Anamur’a su getirilecek bu proje için Vahap Bey ve Hidayet Bey birlikte İller Bankası’na gittiler. Bunun yanı sıra MESKİ Genel Müdürü İrfan Bey 17 kez İller Bankası’na gitti. Defalarca başvuru yapılmasına rağmen bu proje için önümüzü açmadılar. Mersin’deki Metro projesi için de bakanlık Büyükşehir’in projesine onay vermedi. Hükümetin bize bakış açısı bu. Elimizdeki tüm evraklar açıktır.

RAUF DENKTAŞ PARKI

Rauf Denktaş Parkı’nda düzenleme yapıp bir proje hayata geçirmek için ilçe belediyesinden tahsisini istedik. 2020’den başlayan müracaatlarımız var. Ayrıca alanı 30 dönümü geçen her parkın Büyükşehir’e devredilmesi yönünde meclis kararımız var. Burası bize verilseydi projesi bile hazırdı. Hidayet Bey ‘işlerini takip etmiyorlar’ demiş ama biz bu parkın tahsisi için 7 kez yazı yazmışız. Buna rağmen kamelya, tuvalet ve diğer işlerini yapmışız. Anamur Belediyesi isterse elimizdeki projeyi yapmaları için onlara verebiliriz.

HAL YAPILACAK ALANIN TAHSİSİ

Hal yapımı için de defalarca tahsis başvurusu yapmamıza rağmen bu tahsis gerçekleşmedi. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve yönetimi Ankara’ya giderek bu konuda sayın Lütfi Elvan ile görüştüler ve ertesi günü tahsisi çıktı. Mehmet Bey’e ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Projemizi hazırladık. Orada 160 dönüm çilek bahçesi vardı. Üreticiler, çilek sezonu sonuna kadar süre istediler. Haziran ayı itibariyle boşaltma işlemleri başladı. Şu anda boşaltma işlemleri yapılıyor. Ayrıca hafriyat ihalesi yapıldı ve bir iki hafta içinde hafriyat çalışması başlayacak.

ASFALT ÇALIŞMALARI

Şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi, kırsalla birlikte Anamur’a toplam 200 kilometreye yakın asfalt yaptı. Çalışmalar devam ediyor. (Bir fotoğraf göstererek) İskele mahallesi 1726 sokaktaki asfaltın durumuna bakın, bozulmuş. Buralar Hidayet Bey’in sorumluluğunda. Bir de Büyükşehir’in yaptığı yollara bakın. Planlı, programlı sağlam.

YAYLALARDAKİ SU SORUNU

Akpınar ve Abanoz yaylalarında su aldığımız tüm kaynaklar kurudu. Özellikle Akpınar’da bir iki gün çok ciddi problem oldu. Ama hemen önlem alındı. Nazım Bey hemen Mersin’e giderek 4 tane krom tanker kiraladı. Şu anda o 4 tanker her gün Zeyve’den Akpınar’daki depolara su taşıyor. Bu sorun çözüldü. Kiralama bedellerinin yüksekliğine şaşırırsınız. Tankerler Eylül ayı sonuna kadar burada su taşıyacak.

YENİ OTOGAR BİNASI

Yeni otogarın kapalı alanı 7 bin metrekare ve otogarın önünde Anamur Belediyesi’ne ait 10 metrelik bir yol var. O yolun Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi gerekiyor. Bunun için de Anamur Belediyesi’ne başvurumuz var ama tahsisi yapılmadı. Oranın alt katını kurs merkezi yapmak istiyoruz. Yeniden tadilata soktuk. Ayrıca tüm birimlerimizi de o binaya taşıyacağız. Otogar olarak açılsaydı büyük bölümü boş kalacaktı.

SİNEKLE MÜCADELE

Sinekle mücadelede ise bu yıl mücadele aylarındaki yağış mücadeleyi olumsuz etkiledi. İlaçlama yapılmasının ardından yağan yağmur ilacın etkisini düşürdü. Sinekle mücadelemiz tamamen profesyonel ve programlı bir şekilde yapılmaktadır. Bir bardak suda 6 bin 500 sinek larvası var. 35 bin dönüm seranın içinde yaşıyoruz ve bu seraların içine sinek ilacı yapılamıyor. Sadece seralara verilen su bile burada sineğin yoğun üremesine neden olarak mücadeleyi olumsuz etkiliyor. Bu gerçeği bilmemiz gerekiyor.

“HALKIMIZ HER ŞEYİN FARKINDA”

Karan, konuşmasının sonunda Anamur’a hizmet için iletişimi sürdürme taraftarı olduklarını ifade ederek, “Biz önce hizmet, sonra siyaset anlayışıyla her zaman iletişimden yanayız. Ama olmamış şeyleri olmuş gibi halka anlatmak yanlıştır. Halkımız her şeyin farkındadır. Zaten son seçimde de bunu gösterdiler. Onlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT