GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2023 11:05   Güncelleme : 12-10-2023 11:27

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Anamur’da Bir Takım İncelemeler bulundu..

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Anamur’da Bir Takım İncelemeler bulundu..

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Anamur’da Bir Takım İncelemeler ve Temaslarda bulundu.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Anamur’u ziyaret ederek bir incelemede ve temaslarda bulundu.

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur Protokol üyeleri ve kurum amirlerinin kendisine eşlik ettiği Vali Pehlivan,  İlk olarak yapımı devam eden Akdeniz Sahil yolu Demirören mahallesinde yol şantiyesini ziyaret etti.

KGM 5. Bölge Müdürü İlhan Aytekin tarafından yol inşaatı hakkında sunum yapıldı. Vali Pehlivan, Demirören – Anıtlı arasını kapsayan Akdeniz Sahil yolunu yerinde inceledi.

Akdeniz Sahil yolu Demirören Anıtlı arasında T1 tüneli önünde basın açıklaması yapan Vali Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolunun sadece ilimizin ve bölgemizin değil tüm ülkemiz için önemli ve en büyük projelerinden birisi olduğunu söyleyerek proje hakkında bilgiler verdi.

Vali Pehlivan T1 Tünelindeki açıklamasına şöyle devam etti; “Mersin - Antalya arası yaklaşık 500 km uzunluğunda bir güzergaha sahip yol 264 kilometresi Mersin ilimiz sınırlarında Akdeniz sahil yolu projesi ile toplamda 28 tünel 17 viyadük bu kapsamda projelendirilmiş ve bugüne kadar 28 tünelin 16’sı tamamlanmış durumda. Gene 17.8’i tamamlanmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumda. Bu güzergahta toplamda 203 km’ye varan uzunlukta duble yol bitirilmiş vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumda. Bugüne kadar yapılan çalışmalar bundan sonra devam edecek çalışmalarla birlikte toplamda 264 km olan yol uzunluğu 36 km kısmak 228 km’ye düşecek. Bu da zamanla tasarruf anlamında da 110 dakika yolun açısından kısalması anlamına gelecek. Yani yaklaşık iki saatlik bir zaman tasarrufu söz konusu olacak. Bu proje kapsamında geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve yılın ikinci yarısında şantiyede kurulup çalışmaya başlandı ve şu anda şantiye alanında olduğumuz Melleç- Kaledran arasındaki yolda toplam 11,4 km uzunluğunda ve ağırlıklı olarak tünel ve viyadüklerden oluşuyor . Nitekim toplam 6 tünel ve 7 viyadükten oluşuyor, bölünmüş yol olarak inşa ediliyor. Ve yine 6 tünel ve 7 viyadük bu proje kapsamında hayata geçilecek.”

Tünel inşaatındaki ziyaretinin ardından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ören Mahallesinde yapımı tamamlanan Sefa Mert spor tesisi ve Anamur Özel Eğitim uygulama okulunu ziyaret ederek özel öğrencilere hediyeler verdi, onlarla bir süre sohbet etti.

Vali Pehlivan, Kamu kurum kuruluş temsilcileri, oda başkanları, Sektör temsilcileri, iş adamları ve Muhtarlar ile Öğretmen evinde huzur ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Pehlivan daha sonra yapımı tamamlanan Anamur İskelesi ve çevresinde incelemede bulundu. Akabinde Anamur Anadolu Lisesini ziyaret ederek, öğretmenlerle ve okul müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Vali Pehlivan, bu yıl hizmete açılan Dr. Devlet Bahçeli Parkının 2’nci etabını gezerek incelemede bulundu. Ardından Yapımı devam eden kaymakamlık binasını inşaatını inceleyerek ziyaretini sonlandırdı.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT