GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2023 20:01   Güncelleme : 08-05-2023 21:19

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Anamur’da Hortumdan Zarar Gören Bölgede İncelemelerde Bulundu..

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Anamur’da Hortumdan Zarar Gören Bölgede İncelemelerde Bulundu..

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında Anamur'da İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

Kaymakamlık toplantısı gerçekleştiya Mersin Valisi Ali Hazma Pehlivan, Kaymakam Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğ General Necip Çarıkcıoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Oğuz Bavbek, Anamur Garnizon Komutanı Taner Tükel , Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, , İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Şen, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç'in gidişiyle toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıda Vali Pehlivan "Anamur İlçemizde, 06.05.2023 Cumartesi günü saat 10: 30 sıralarında meydana gelen şiddetli fırtına ile birlikte oluşan hortum nedeniyle ilk belirlemelere göre 100 civarında muz serasının zarar gördüğü, bazı ev ve işyeri binalarının cam ve çatılarında, yol kenarlarındaki ağaçlarda ve taşıtlarda hasar oluştuğu tespit edilmiştir. Meydana gelen hortumdan dolayı can kaybımız yoktur. 13 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayın yaşandığı andan itibaren AFAD, emniyet, jandarma, belediye, itfaiye ve 112 Acil sağlık ekiplerimiz sahada görevlendirilmiş olup Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından hasar ve zarar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Anamur İlçemize, hortumdan etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi. Sonra hortum nedeniyle hasar meydana gelen bölgelerde incelemelerde bulunuldu.

Vali Pehlivan, Hortumdan zarar gören ev, işyeri ve seraları yerinde inceleyerek, geçmişa geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hortumdan zarar gören araştırmalardan bilgiler alan Vali Pehlivan yönetiminin tüm hizmetleri ile yanlarında olduğunu söyledi.

İncelemelerden sonra Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Suriye'nin El-Bab harekat bölgesinde geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Karabulut için okutulan mevlit evine katıldı.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT