MESAJLAR
Giriş Tarihi : 28-10-2023 14:47

MHP Anamur İlçe Başkanı Av. Mehmet YAYLA'nın Cumhuriyet Bayramı Mesajı..

MHP Anamur İlçe Başkanı Av. Mehmet YAYLA'nın Cumhuriyet Bayramı Mesajı..

MHP Anamur İlçe Başkanı Av. Mehmet Yayla Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

YAYLA Mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

Tarihi, şan ve şerefle dolu milletimizin, istiklal ve istikbal mücadelesinin neticesi Cumhuriyetin 100. Yıldönümünü kutluyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

 

Cumhuriyetin ilanı tarihte emsali görülmemiş bir İstiklal mücadelesinin ve bağımsız yaşama arzusunun en güzel ifadesi olmuştur. Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimi olarak belirmiştir.

 

Kuruluştan bugüne geçen 100 yılda, Türkiye Cumhuriyeti önemli gelişmeler yaşamış, kıtalara hükmeden dünya imparatorluğundan hasta adam durumuna düşürülen bir devlet; bu kısa sürede yaşadığı türlü iç ve dış badirelere rağmen; eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş ve dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü, oyun kurucu örnek bir ülke haline gelmiştir.

 

Bugün; 20. Yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen, tuzakları bozan ve oyunu yeniden kuran bir ülkeyiz.

 

Aziz milletimiz güven ve istikrar ortamına, birlik ve beraberliğimize, barış ve kardeşlik iklimine yönelik türlü nifak ve şer hamlelerine Birlik ve beraberlik ruhu ile karşılık verecek, köklerin aldığı miras ile güçlenecek ve büyüyerek Dünya sahnesinde hak ettiği gerçek yeri alacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu aziz vatanı kanlarıyla yoğurup yurt kılmak için şehitlik mertebesine yükselen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Anamurlu hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum.

 

   Av. Mehmet YAYLA

MHP Anamur İlçe Başkanı

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT