GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-10-2022 15:44   Güncelleme : 17-10-2022 15:51

TEMAD Anamur’da 17 Ekim Dünya Astsubaylar Gününde Çelenk Töreni Düzenlendi..

TEMAD Anamur’da 17 Ekim Dünya Astsubaylar Gününde Çelenk Töreni Düzenlendi..

Anamur’da Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğince (TEMAD) 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla çenkt töreni yapıldı, şehitler anıldı.

Törene, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Garnizon Komutan vekili binbaşı Selahattin Onur, emekli astsubaylar ve aileleri katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

TEMAD Anamur Şube Başkanı Şevki Altunçekiç, “Mensubu olmaktan onur duyduğum Astsubayların çok özel bir günü olan 17 Ekim Astsubaylar Günü münasebetiyle bizleri yalnız bırakmayan; sayın Kaymakamım, Garnizon Komutan Vekilim, Belediye Başkanım, basınımızın güzide temsilcileri, saygıdeğer meslektaşlarım, kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler hoş geldiniz, şeref verdiniz.” Dedi.

TEMAD'ın kuruluş amacı ve yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Altunçekiç, konuşmasına söyle devam etti;

Kimdir bu Astsubaylar;

-Genç Türkiye Cumhuriyetinin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Vecihi HÜRKUŞ’tur Astsubay,

-15 Temmuz günü bile bile şehadete koşarak türk milletinin kaderini değiştiren Ömer HALİSDEMİR’dir Astsubay,

Şehit Hamiyet AKSOY, Şehit Fevzi CİĞERCİ, Şehit Esma Çevik’tir Astsubay, Milli İstihbarat Dairesi Başkanı Prof.Hakan Fidan, Türk Sinemasının unutulmaz oyuncusu Hulusi Kentmen’dir Astsubay, Dünya rekoru kırarak Guines Rekorlar kitabına ismini altın harflerle yazdıran Namık Ekin, Kore Savaşında 5 yaşındaki Koreli kız çocuğuna ship çıkarak tüm dünyaya insanlık dersi veren, Ayla filmine konu olarak hepimizi gözyaşına boğan Süleyman Dilbirliği’dir Astsubay, Sizin evladınız, kardeşiniz, eşiniz, babanız, akrabanız, mahalle arkadaşınızdır Astsubay, Kiminizin hayali, kiminizin keşkesidir Astsubay,

Kur’an, bayrak ve silah üstüne el basarak, “Türk Sancağını canımdan aziz bilip icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda edeceğime namusum üzerine and içerim” diyendir Astsubay, 100.000 çalışanı, 127.000 emeklisi ile koskocaman bir ailedir Astsubay.

Peki ne yapar bu Astsubaylar; Öncelikle askere gönderdiğiniz evlatlarınızı sağ salim sizlere kavuşturabilmek için gecesini gündüzüne katar Astsubay. 

Radar sistemlerini başında gök vatanı korur, Savaş uçaklarımızın gökyüzünde uçmasını sağlar Astsubay, Bütün iletişim sistemlerinin bakımını, tamirini yapar, kullanır, Milyonlarca liralık ordu malının zimmetini alır ve korur astsubay, Komandodur, Özel Kuvvetçidir Astsubay,

Kuş uçmaz, kervan geçmez dağlarda ayağından botunu çıkarmadan, aylarca ailesine hasret, korku nedir bilmeden terörle mücadele eder Astsubay, Havada, karada ve denizde her zaman ve her yerde vatan savunması yapar, Gün gelir gazi, gün gelir şehittir Astsubay...

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir ve Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Törene katılan emekli Astsubayların gününü kutlayarak tüm şehitleri rahmetle yad ettiler.

 Törenin ardından Emekli Astsubaylar ve aileleri Atatürk anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdiler.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT