GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-11-2022 12:09   Güncelleme : 30-11-2022 12:37

Ticaret Odasında Anamur Muz’unun Sorunları Konusunda Toplantılar Devam Ediyor

Ticaret Odasında Anamur Muz’unun Sorunları Konusunda Toplantılar Devam Ediyor

  Anamur Muz’u İçin Güçlü Lobi Oluşturulacak

Anamur Ticaret ve sanayi odası öncülüğünde sürdürülen Anamur Muz’unun, Muz üreticilerinin ve Muz’un geleceği konuları, sorunları ve çözüm önerileri toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Ticaret ve sanayi odası Başkanı Mehmet Tuna, Meclis Başkanı Orhun Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin gündeme getirdiği Anamur Muz’un geleceği ve sorunlarının çözülmesi ile ilgili gündem çerçevesinde yapılan toplantılara, Ziraat Odası, MUZ-BİR, Hal Komisyoncuları Derneği ile tüm muz üreticileri katılıyor.
 

GÜMÜŞ: “Muzun Sorunları Ankara’da Masaya Yatırılmalı..!”

Yapılan son toplantıda;  Anamur-Bozyazı Ziraat odası Başkanı Ahmet  Şeref Gümüş konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ Yıllardır havza çalışmalarının yapılması konusunda görüş bildiriyoruz. Anamur Muz’unun sorunları giderek büyüyor, fiyat artırışları yapılsa bile Muz’un sorunları kesinlikle çözülemiyor. Sorunların çözümü konusunda kesinlikle bir lobi oluşturulmalı ve başta Ankara’ya gidilerek ilgili Bakanlıklar ve konuya hakim yöneticilerle istişarelerde bulunmalıyız. Raporlar hazırlayarak bizzat konuyu Ankara’da masaya yatırmalıyız. Bu konuda aramızda heyetler kurmalıyız ve her kuruluştan temsilcilerden oluşan Lobi faaliyetlerini hemen ve zaman geçmeden başlatmalıyız” dedi.


SOLAK: “Muz Üreticileri Bir araya gelemiyoruz..!”

Toplantıda Anamur MUZ-BİR adına görüşlerini açıklayan eski yönetim kurulu üyesi ve muz üreticisi Ali Solak ise konuşmasında şunları söyledi.
“Çok sayıda toplantılar yapılıyor. Muz’un geleceği ve MUZ-BİR’in yeniden ayağa kalkması için çözümler arıyoruz. Ancak muz üreticileri bir araya hiç gelemiyoruz, Bizim talebimiz tüm üreticilerin bir araya gelmesi, konuyu masaya yatırarak çözüm yollarını aramamız gerekiyor. Maalesef Anamur Muz’un başkenti ibaresi giderek yok olmaya başlıyor, acele etmemiz gerekmektedir.
Özellikle coğrafi işaretleme konusunda heyetler kurulmalı ve üzerinde çalışmalar yapılmalıdır. Muz üreticilerinin geleceği MUZ-BİR’in yeniden güçlenmesinden geçmesidir” şeklinde konuştu.

 

YILDIZ: “Muz Üreticilerinin Önerilerini Alıyoruz..!”

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orhun Yıldız ise “ Bu konuda oda olarak çalışmalar yapıyoruz. Muz üreticilerinin görüşlerini ve önerilerini alıyoruz. Paydaşları bir araya getiriyoruz. MUZ-BİR’in güçlenmesi gerektiğine inanıyoruz ve oda olarak üzerimize düşen tüm mesuliyetin bilincindeyiz ve sürdürdüğümüz bu toplantıların amacı budur. Karşılıklı önerileri bir araya getirip hazırlayacağımız raporlarla bazı adımları atmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

TUNA: “Muzda yaşanan sorunlarını Çözünceye kadar çalışmalarımız devam edecek..!”

Anamur Ticaret ve sanayi odası Başkanı Mehmet Tuna ise Muz üreticilerimizin birlik ve beraberlik çerçevesinde ortak adımların atılmasına kadar çalışmalarımıza ara vermeyeceğiz, konu sürekli gündemimizde olacak. Lobi faaliyetini önemsiyoruz, Ankara’ya giderek çeşitli toplantılar yapmayı planlıyoruz. Ankara’da Tarım ve  Turizm Bakanlıklarını ziyaret ederek ilgili yöneticilerle istişarelerde bulunacağımızı buradan belirtmek istiyorum.
 

Lobi konusunda ilk adımları atarak en kısa zamanda güçlü bir heyet kuracağız. Özellikle zincir marketlerinde satışa sunulan yerli Muz’un fahiş fiyatlarla tüketicilere sunulması karşısında bir şeyler yapmalıyız. Birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız” dedi.
Yapılan toplantıda çok sayıda muz üreticisinin ve ilgili sivil toplum kuruluşları ve kurumların önerileri de konuşmalarda yer aldı. Tüm konuşmalar not alınarak raporlar haline getirilecek ve kurulacak heyetler sonunda oluşturulacak raporlar dosyalanarak ilk etapta Ankara’ya gidilerek gerekli adımlar atılacak.

 

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT