Mersin’in Anamur ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrencilere ve velilere destek olmak amacıyla İlçe Müftülüğü tarafından ikramda bulunuldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumun her kesimine yönelik yürüttüğü manevi destek ve rehberlik hizmetleri çerçevesinde, Anamur İlçe Müftülüğü de sınav günü sahadaydı. İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Anamur Şubesi iş birliğinde, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için sınav merkezlerine gelen öğrenci ve velilere çeşitli ikramlar yapıldı.
Ortaköy Hidayet Sinanoğlu Ortaokulu, Anamur Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi önlerinde kurulan stantlarda, görevli cami imamları, Kur’an kursu öğreticileri ve gönüllüler tarafından su, çay ve kek ikram edildi. Ayrıca sınav süresince camiler, tuvalet ve lavabolar da öğrencilerin ve velilerin kullanımına açık tutuldu.
Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her zaman yanında olmak ortak sorumluluğumuzdur. Onların başarılı ve umut dolu bir geleceğe ilerlemesi, ülkemizin yarınlarını da aydınlatacaktır. Sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Fidan, bu tür faaliyetlerin öğrenci ve velilere moral ve motivasyon sağladığını belirterek, “Emeği geçen tüm gönüllülerimize ve personelimize teşekkür ediyorum,” dedi.
Sınav merkezlerinde çocuklarını bekleyen veliler de yapılan hizmetten memnuniyet duyduklarını belirterek Anamur Müftülüğüne teşekkür ettiler.