DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
Mesut GÜVEN
Mesut GÜVEN
Giriş Tarihi : 04-08-2023 15:32

CHP’de Değişim İsteyenler, AKP İktidarı size Minnettar…

28 Mayıs 2023 Seçim sonuçları açıklanıp Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybettiği günden beri; CHP’de değişim isteyen (ancak neyin, ne şekilde, kiminle, nasıl değişeceği belirsizliğini açıklamadan) CHP’ni en az yirmi yıldır yönetiyor olup, yönetmeye aday kişiler, iki buçuk aydır iktidar, muhalefet yanlısı televizyonları, sosyal medyayı, kamuoyunu meşgul ediyorsunuz, bu nedenle Ülkeyi yönetemeyen, yoksulu, dar gelirliyi vergi yükü ve zamlarla, sefalet içinde inim-inim inleten, özgürlükleri sıfırlayan, doğayı, yer altı, yerüstü kaynaklarını talan eden, İktidarın hiç konuşulmamasını sağladığınız için AKP İktidarı size minnettar.

Değişim isteyen, çoğu Avrupa Ülkesinden büyük İstanbul’u yöneten Belediye Başkanı; İstanbul’un sorunları yok mu?  Yedi ay sonra seçmenin karşısına çıkacaksınız karnen pekiyi mi? Yeniden CHP nin İstanbul’u kazanması gerektiği kadar enerjini İstanbul’a harcadın mı? Seçildiğin günden beri, Karadenizlerde, Ülkenin her yerinde, Ülkeyi yönetme adına geziyorsun, Ankara belediye Başkanının  yaptığı gibi önce İstanbul’u bir yönet günü gelince nereye aday olacaksanız usulüne göre aday olursunuz bizlerde arkanda durur mücadele veririz. Eğer Kılıçdaroğlu yetersiz biriydi ise niye seçimlerde onun yardımcılığını kabul ettiniz? Kılıçdaroğlu başaralı, kazanacağız dedin? Bu gün CHP’ye saldıranlarla kucaklaştın durdun?

Değişim isteyen, on beş yıldır sayın Kılıçdaroğlu ile partiyi yöneten üst kurul üyeleri; Seçim sonuçları belli olana kadar siz, sayın Kılıçdaroğlu’nu çok başarılı bulup beraber siyaset yapmadınız mı? O seçim çalışması için partiden giderken arkasından ağlamadınız mı? MYK dan gönderildiğiniz için, yeni bir aday acaba yanına alır da siyasette söz sahibi olma koltuğu kaparmıyım diye, eskiden çok iyisin Genel başkanım dediğiniz adamı şimdi satma uğraşındasınız. Madem Kılıçdaroğlu partiyi kötü yönetiyordu, neden Grup Başkan Vekilliğinden, Genel Başkan Yardımcılığı'ndan o zaman istifa edip yanlış yapıyorsun demediniz.

İki buçuk aydır, DEĞİŞİM deniyor, neyin değişimi henüz açıklanmadı. Ama kamuoyunun meşgul edilmesi başarıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu gitsin deniyor, Yerine ben daha iyi yaparım diyen yok. Tüzükle ilgili şöyle değişiklik olsun diyen yok, ben Ülkeyi şöyle yöneteceğim, şu şekilde seçim kazanıp iktidar olacağım, şu şekilde partiyi büyüteceğim, iç politikada şöyle, dış politikada böyle bir siyaset izleyeceğim, partimi şu çizgide yöneteceğim diyen yok.

Oysa süreç başlamış; İlçe delege seçimleri yapılmakta, İlçe Seçimleri, İl Seçimleri yapılacak, Kurultay delegeleri belirlenecek ve partinin en üst kurulu, Kurultay da tüzük mü yenilenecek, Genel Başkan mı değişecek? mücadeleye girersin, delegenin güvenini alır istediğin yere seçilirsin biz üyelerde alkışlar yolumuza devam ederiz.

İki buçuk aydır ne yapılıyor; AKP’nin istediği yapılıyor. Kamuoyunu meşgul eden bir gündem yaratılıyor. Toplum; zammı, açlığı, yoksulluğu, peşkeşi, doğa katliamını, baskı ve zulmü, Cumhuriyet değerlerinin yok edilişini konuşacağı yerde, CHP’sindeki kaosu konuşuyor. CHP’sinin her üyesi, ateşli savunucusu, yöneten il ilçe yöneticileri bile CHP’yi savunamaz hale getiriliyor, soğuyor, hatta istifa ediyor. Bu durumda siz kime hizmet ettiğinizi herhalde bir gün düşünürsünüz. Ama ben düşüneceğinizi sanmıyorum, Kasıma kadar daha uzatılan mikrofonlara CHP’ye zarar veren demeçler vermeye devam edeceksiniz, kaybeden CHP’si olacak.

Yazıyı yazan olarak ben, on üç yıldır partim için, Ülkemin gelişmesi için mücadelenin en koyu şekilde içindeyim. Elli altı mahallenin hepsinin sokaklarında ayak izim var. İlçe yöneticiliği yaptım, on yıldır parti eğitmeniyim Mersin’in on ilçesine cebimden harcayarak eğitime koştum. Makam mevki beklentim yok. Artık Genel Başkan  Kılıçdaroğlu bırakmalıdır da diyorum. Bu güne kadar yaptığı mücadeleden, partiyi dağıtmadan bir arada tutmasından dolayı memnun ve şükran borçluyum. CHP’sini her önüne gelenin yönetemeyeceğinin farkındayım. En önemlisi de Genel Başkan değişimlerinin iki buçuk aydır yapılan mücadele şekliyle değişmeyeceğini, bunun partiye zarar verdiğini, hatta dersini verdiğim tüzük kurallarına uymadığını yazmak istedim. Saygılarımla.

Mesut Güven

P.Ok. Eğitmeni, E.İlçe Yöneticisi

NELER SÖYLENDİ?
@
Mesut GÜVEN

Mesut GÜVEN

DİĞER YAZILARI İyilik için çağrım SİZE !!!
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA