GENEL
Giriş Tarihi : 04-12-2022 12:09   Güncelleme : 04-12-2022 12:17

3 Aralık Engelliler Gününde Kahvaltılı Dayanışma Programı..

3 Aralık Engelliler Gününde Kahvaltılı Dayanışma Programı..

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ile Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği, kahvaltılı bir program düzenledi. 

3 Aralık Engelliler günü vesilesiyle düzenlenen programa, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsa Çelebi,Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş,Tarım ilçe Müdürü Hasan Bostan,Anamur Esnaf ve  Sanatkarlar Odası  Başkanı  Özkan Poçulu, Esnaf Kefalet  Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet  Özdemir, Ülkü Ocakları Başkanı  Mehmet Satar, Bozyazı Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Adem Veyis, Özgüven  ve   Anamed   Özel  Eğitim  Kurumu Öğrencileri,Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Üyeleri   katıldı. 

Programda konuşma yapan Dernek Başkanı Hikmet Narcı,3 Aralık Engelliler günün bir bayram ve kutlama değil, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ve toplumun yüklediği anlamdan kaynaklanan sorunların gündeme getirilerek çözülmesi gereken bir gün olduğunu  söyledi.

Narcı, “Sen bu işi yapamazsın diyerek işe alınmıyorsak, yürüyeceğimiz güzergâhları işgal ederek çaresiz bırakılıyorsak, engelli diye bazı kesimler tarafından dışlanıyorsak ve bu anlayış toplumda normal karşılanıyorsa işte asıl engel buradadır. 3 Aralık engelliler günü bir kutlama değil, toplumun bu bakış açısını ortadan kaldırmak ve sorunlarımızı çözmek için bir farkındalık günüdür.” Dedi. 

Programda Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, kahvaltının sponsorluğunu Mezze Efsane Restoran sahibi Erol Tuna ile birlikte üstlenen Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Satar’a bir teşekkür plaketi verdi. Engellilerin özel insanlar olduğunu kaydeden Kaymakam Bozdemir; “Onlara toplumun her alanında, yaşamın her alanında, bizlerin yardımcı olma görevi var.
Türkiye de engellilik oranının yüzde 12,29 olduğunu ve her 8 kişinin engelli olduğunu  biliyoruz.Her ailede bir engelli görmemek mümkün değil. Onun için bize düşen görev, tüm kamu kurum ve kuruluşları toplumun tüm kesimleri olarak onların hayatını kolaylaştırmak, onları hayatın içine katabilmek ve engelli ailelerine destek olmaktır. İnşallah hazırlıklarını da tamamlıyoruz, Anamur’umuza bir özel eğitim okulunu da kazandırmak üzereyiz.” Dedi. 
Bozdemir, özel okulun yapımının tamamlanmasından sonra anaokulundan lise sona kadar özel gençlerin bu okulda eğitim göreceklerini söyledi. 

Engelli kursiyerlerle yakından ilgilenen  ve  öğrencileri tarafından çok sevilen  Halk Eğitimi  Merkezi Usta  Öğreticisi Okşan  Öğür’e   teşekkür plaketini  ise Milli Eğitim Müdürü  İlyas Mercan  verdi. 

Daha sonra Belediye Başkanı Hidayet Kılınç,masaları tek tek  ziyaret  ederek, tüm katılımlara gül ve engelli bireylere çeşitli armağanlar verdi.

Programda dezavantajlı gençler doyasıya eğlendiler. 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT