GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-04-2023 23:14

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt Anamur’da 100’ncü Yıl Etkinliğine Katıldı..

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt Anamur’da 100’ncü Yıl Etkinliğine Katıldı..

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, ADD Anamur Şubesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 100’ncü yılına girerken Halkla buluşma toplantısına katıldı.

Anamur Muşurup Sanat Sokağında gerçekleşen etkinlik öncesi Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Belediye Meclis Üyesi Hatice Bozkurt ve ADD Anamur Şubesi tarafından karşılanan Genel Başkan Hüsnü Bozkurt, belediye başkanı Kılınç ile bir süre sohbet etti. Sohbetinde önemli bir seçim sürecine giridildiğini belirten ADD Genel Başkanı Bozkurt, her hangi bir parti ayırt etmeden seçimi kazanarak Cumhurbaşkanı seçilen kişinin Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda ve onun gösterdiği çizgide görev yapması gerektiğini, ancak bu şekilde başarılı olacağını ifade etti.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç da “Bu ülkeyi düşman işgalinden kurtararak Cumhuriyeti kuran başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.” diyerek, “Şehitlerimizin kanlarıyla alınan bu Vatana, Bayrağa, Ezana her daim sahip çıkacaklarını ifade ederek bizler Mustafa Kemal’in Askerleriyiz. Onun izinden vatanımızı koruma noktasında canımızı ortaya koymaktan çekinmeyiz.” Dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan programa ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, Genel Başkan Yardımcıları, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, ADD Mersin İl Başkanı Serdar Erkan, Seçim çalışmaları için ilçede bulunan CHP Mersin Milletvekili ve 28’inci dönem Adayı Ali Mahir Başarır, İlçe Başkanı Durmuş Deniz, İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu,  Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz,  STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yaptığı konuşmasında, Üniversitede Çağdaş Yaşam derneği ve ADD ile çalıştığını, onların bu ülkeye neler katmaya çalıştığını, belirterek, unuttuğumuz değerleri yılmadan, usanmadan, nasıl hatırlatmaya çalıştığını çok iyi biliyorum. Eğer bu gün bu coğrafyada Atatürk’ün değerleri, ilkeleri yaşıyorsa bu ADD’nin sayesinde. Diyerek, Cumhuriyetin 100’ncü yılında bu seçimi beraber kazanacağız diyerek tüm yöneticilere teşekkür etti.

Toplantıda konuşma yapan, ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, tarihten örnekler vererek, bu ülkenin ne zorluklardan geçtiğini, Şehit kanlarıyla yıkanan bu vatan topraklarının ne zor şartlarda kazanıldığını ifade ederek, o zor şartlarda bile Atatürk’ün tüm dünyaya meydan okuyan, örnek bir lider olduğunu, önümüzdeki seçimi kazanan Cumhurbaşkanının Atatürk’ün yönetim şeklini alması gerektiğini ifade ederek, hangi parti kazanırsa kazansın Atatürk’ün uyguladığı Cumhurbaşkanlığı ve liderlik vasfını benimsemesi gerektiğini temenni etti.

Program İzmir marşı ve müzikal dinletisi ile devam etti.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT