GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-04-2024 15:57

Anamur Belediye Meclisi Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in Başkanlığında Toplandı..

Anamur Belediye Meclisi Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in Başkanlığında Toplandı..

Anamur Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in Başkanlığında gerçekleştirildi. Komisyon üye seçimlerinin yapıldığı toplantıda belediyenin mali bütçesi hakkında bilgi verildi.

08 Nisan 2024 Pazartesi saat 10:00’da belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Durmuş Deniz, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı, MHP İlçe Başkanı Mehmet Yayla ve Ak Parti İlçe Başkanı Burak Bulut, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılan meclis toplantısında meclis grubunda 1 ve 2 yıl süre ile görev yapacak olan komisyonlara üye seçimleri yapıldı.

Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Meclis Katip Üyeliği’ne CHP Grubundan Medine Tunç ve Bilge Oğuz, 1. ve 2. Başkan Vekilliği’ne CHP Gurubu’ndan Ali İlhan Ayhan ve Erdem Şakrucu, 1 yıl süre ile görev yapacak olan Encümen Üyeliği’ne CHP Grubu’ndan Ali Kubilay Erdal ve Tekin Mutlu, Mersin Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’ne Sönmez Güçlü, Aziz Saydam, Çukurova Belediyeler Birliği’ne Talat Çelik, Mehmet Ali Genç, Aziz Saydam, Yusuf Karakuş, Katı Atık Birliği’ne Yusuf Karakuş, Adil Aslan, Tarihi Kentler Birliği’ne Adil Aslan, Bahir Haznedaroğlu seçildi.

İmar Komisyonu ile Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonlarına ise tüm siyasi partilerden birer üye seçilebilmesinin önünü açan Başkan Deniz; “ Normalde her iki komisyonumuza da 3’er arkadaşımızın seçilmesi yeterli oluyor ancak kanunun bize verdiği yetki ile komisyonlarımızın üye sayılarını 5’e çıkartarak mecliste bulunan tüm siyasi partilerin 1’er üye ile komisyonlarımızda temsil edilmesini istiyoruz. Bu nedenle İmar Komisyonu ile Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun üye sayının 5 olarak belirlenmesini teklif ediyorum” dedi. Yapılan oylamada komisyonların üye sayıları arttırıldı. Böylece İmar Komisyonu’na CHP grubundan İlhan Kaya, Şemsi Çetin, Ali İlhan Ayhan,, Ak Parti’den Yener Adil, MHP’den ise İlhan Öz, Plan ve Bütçe Komisyonu’na CHP Grubundan Tekin Mutlu, Aziz Saydam, Erdem Şakrucu, Ak Parti’den Feyzullah Yılmaz, MHP’den ise Mehmet Bozkurt, Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu’na CHP Grubu’ndan Talat Çelik, Medine Tunç, Necdet Ünal, MHP’den Veli Kılınç, AK Parti’den ise Halil Kerbali seçildi.

“Anamur Kent Konseyi Kuruluyor”

Seçim döneminde verdiği sözlerden birisini ilk meclis toplantısında yerine getirmek istediğini belirten Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz Kent Konseyi kurulması için meclise teklifte bulundu. Kent Konseyi’nin yasal bir zorunluluk olmasının yanı sıra kendi yönetim şeklinin de bir gereği olduğunu belirten Başkan Deniz; “ Kent Konseyi hem belediye kanununda yasal bir zorunluluk olarak önümüze getirilmiş hemde bizim yönetim anlayışımızın bir gereği olduğunu düşünüyoruz. İlçemizin geleceği ile ilgili alacağımız önemli kararları önce Kent Konseyi’nde istişare edeceğiz. Orada Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcileri, siyasi partilerimizin temsilcileri ve vatandaşlarımız olacak ve böylece ilçemizde ortak aklı yönetimimize dahil etmiş olacağız” dedi.

 

Başkan Deniz; “Anamur Belediyesi 2022 yılında Resmen Batmış”

Anamur Belediyesi’nin mali durumu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Durmuş Deniz, belediyenin geçmiş dönemde iyi yönetilmediğini belirtti. 3 Nisan’da mazbatayı aldığı günden bu yana geçen 4 gün içerisinde 3 tane icranın geldiğini ifade Başkan Deniz;” Belediyemiz geçmiş 5 yıllık süreçte hem mali açıdan hem de personel idaresi açısından maalesef iyi yönetilmemiş. 3 Nisan’da mazbata aldık aynı gün belediyemize icra geldi. Şu anda 3 tane alacaklı firma belediyemizi icraya vermiş durumda. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayından bu yana personel maaşları kredi çekilerek ödenmiş. Anamur Belediye Başkanlığı’nın şu anda yaklaşık 170 Milyon TL borcu bulunuyor. Her ay İller Bankası’ndan gelen pay ve belediyemizin kendi gelirleri ile aylık ortalama 13-14 Milyon TL bir gelir elde ediyoruz. Fakat yalnızca personel giderlerimiz aylık 18 Milyon TL’yi aşıyor. Bu sürdürülebilir bir yönetim şekli değil. Bugüne kadar kredilerle, satışı yapılan belediyeye ait arsalarla bu çark döndürülmeye çalışılmış ancak borç giderek artmış vaziyette. Şu anda sadece memurlarımızın maaşlarını ödeyebildik, işçilerimizin maaşları henüz ödenmedi. 5 günlük belediye başkanı olarak bu durum bizleri üzüyor ama önceki dönem belediye başkanının bayram öncesi bu maaşları nasıl ödeyeceğini düşünmesi hatta personelimizin maaşını seçimden önce ayarlayarak bir kenara ayırması gerekiyordu. Ancak hiçbir tedbir almadığını görüyoruz” dedi.

 

Başkan Deniz; “Kısa Süre İçerisinde Mali ve İdari Disiplini Sağlayacağız”

Mali tablo ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Deniz Anamur Belediyesi’nin mali ve idari açıdan kısa süre içerisinde disipline gireceğini belirtti. Belediyenin bu sürdürülemez modelden vazgeçerek daha şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim şekline geçmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Deniz; “ 35 yıldır ilçemizde ticari faaliyetlerle uğraşıyorum, kendime ait yada ortağı olduğum birçok şirket var. 35 yıllık ticari hayatımda hiç icralık olmayan birisi olarak belediye başkanlığı makamında ilk günden icralık olduk. Bu durumun acilen düzeltilmesi ve bir disiplin altına alınması gerekir diye düşünüyorum. Mali tablo ne kadar kötü olursa olsun biz kısa süre içerisinde disiplini sağlayarak hem borçlarımızı ödenebilir bir şekle getireceğiz hemde idari disiplini sağlayacağız. Bundan sonra her ay düzenli olarak gelir gider tablomuzu vatandaşlarımızla paylaşacağız. Belediyeye geldiğimiz günde söylediğimiz gibi bizim için siyaset dönemi bitti hizmet dönemi başladı, hiçbir belediye personelinin siyasi görüşüne bakmayacağız. Hatta kendi siyasi çalışmalarımızda bile mesai saatleri içerisinde personelimize baskı yapmayacağız. Siyaset yapmak isteyen personel izin alarak yada mesai saatinden sonra siyasetini yapacak. Birçok arkadaşımızla çalışmaya devam edeceğiz. Hem ekibimiz hemde mesai arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışarak Anamur Belediyesini kısa süre sonra hem mali hem idari disipline ulaştırmış olacağız” dedi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT