GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-05-2023 16:13   Güncelleme : 16-05-2023 16:34

Anamur’da, Engelli Gençlere Temsili Askerlik Uygulaması ve Yemin Töreni..

Anamur’da, Engelli Gençlere Temsili Askerlik Uygulaması ve Yemin Töreni..

Mersin ili Anamur İlçesinde Engelli gençlere temsili Askerlik uygulaması ve yemin töreni yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın direktifleriyle engelli vatandaşlara yönelik icra edilen temsili askerlik uygulaması ve yemin töreni Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği talebi doğrultusunda Anamur Garnizon Komutanlığı oluru ile Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda yapıldı.

Anamur ve Boyazı'lı engelli gençler, bir günlük temsili askerlik uygulaması ile asker olmanın heyecanını yaşadı. Engelli gençler, tören öncesi hazırlık yaptı.

Anamur’da, 1 günlük temsili askerlik yapacak engelli asker adayları Anamur Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'na teslim oldu. Asker adaylarını birliğin girişinde rütbeli personel karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Anamur Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel engelli gençlere "ordumuza hoş geldiniz, engelli aileleri bu gurur hepimizin bu güzel günün heyecanını hep birlikte yaşayalım, bu özel gün sizlere ömür boyu hatıra olsun" dedi.

Yapılan yemin töreninin ardından, engelli askerlere askerlik belgeleri verildi.

Engelli askerler ve ailelerine Anamur Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı gezdirildikten sonra Er Yemekhanesinde yemek duasının ardından hep birlikte öğlen yemeği verildi.

Anamur Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel yemekhanede masaları tek tek gezerek engelli askerler ve aileleriyle sohbet etti. Anamur Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı. Anamur Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, engelli askerler ve aileleri ile fotoğraf çektirdi.

Anamur Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen programa Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Narcı, Başkan Yardımcısı Ayşe Gün, Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Adem Veyis, Engelliler ve Aileleri katıldı.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT