GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2022 00:37   Güncelleme : 03-11-2022 08:54

Anamur’da Recep Tayyip Erdoğan Doğa Parkı Hizmete Açıldı..

Anamur’da Recep Tayyip Erdoğan Doğa Parkı Hizmete Açıldı..

Anamur Belediyesi tarafından yapılan ve belediye mecis kararı ile "Recep Tayyip Erdoğan Doğa Parkı"nın adını alan Piknik ve mesire alanının açılışı bu gün gerçekleşti.

Anamur Belediyesi tarafından Orman İşletme Müdürlüğünden kiralanan Esentepe mahalesinde bulunan 135 dönümlük Recep Tayyip Erdoğan Doğa Parkının açılışı; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasaki, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Kamil Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Ak Parti Mersin Milletvekilimiz Hacı Özkan, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanları, Ak Parti İlçe Başkanları, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanları, İlçe Protokolü, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve binlerce vatandaşın katılımı gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan açıışta konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, yıllardır Anamur halkının bir mesre, piknik alanı ihtiyacı olduğu, yıllardır vatandaşın başka yerlere piknik yapmaya gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, bu ihtiyacı karşılamak için Orman İşletme Müdürlüğünden kiraladıkları 135 dönüm ormanlık alanı 3 aylık çalışmanın ardından tam güvenlikli bir piknik alanı ortaya çıkardıklarını söyledi.

Cumhur İttifakına yakışanı yaptık..
 

“Geçtiğimiz aylarda belediyemizin kendi imkanları ile birinci etabını tamamlayarak, MHP Genel Başkanımız sayın “Dr. Devlet Bahçeli Sahil Parkı” ismiyle hizmete açtığımız sahil projemizin ardından bu doğa Parkınını tamamlayarak, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını verdik. Böylece Cumhur ittifakının gereğini de yerine getirmiş olduk.” Dedi.

MHP Genel Başkanı Prof.Dr. Kamil Aydın da yaptığı konuşmasında, “Cumhuriyetimizin bugün 99. yılını kutluyoruz biz kim ne derse desin sahte kutlayıcılardan olmadık, olmayacağız.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onun ilkelerini gerçek sahibi, gerçek teminatı bugün burada bu alanda. Allah korusun karakolda farklı mahkemede farklı konuşanlardan değiliz. Biz Gazipaşamızın da emanetlerinin bekçisiyiz, onun kurduğu Cumhuriyetinde ilelebet Payidar kalması noktasında büyük bir gayret içerisinde olduğumuzu, hem içerde hem dışarda yedi düvele aynen ecdadımızın 99 yıl önce söylediği gibi açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Cumhuriyeti onlar kurdular biz ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekle yükümlüyüz. Özellikle gençlere bunu hassaten ifade etmek isterim.” Dedi.

Aydın, “Anamur’un böyle bir piknik alanına ihtiyaç duyduğunu ve yıllardır giderilemediğini tespit ederek ve bu parkı Cumhur ittifakımızın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adını vererek taçlandıran belediye başkanımız Hidayet Kılınç’a teşekkür ediyorum. Başkanımızla yıllardır partimizin farklı kademelerinde görev aldık. Şimdi bir ağabey edasıyla Anamur’da Belediye Başkanlığını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Yapacağı her icaraatın bizler teminatıyız. Desteğimiz kendisiyle.” İfadlerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Değerli başkanımızın emek vererek, sonra da anlamlı bir günde anlamlı bir isim vererek taçlandırıldığı bu açılışımıza hepiniz hoş geldiniz. Bugün Cumhuriyet bayramı olması sebebiyle hepimizde çok güzel bir sevinç var. Yüce Allah Cumhuriyetimizi nice 100 yıllara sağlık içerisinde hepimizi evimizde yuvamıza huzurla eriştirsin, diye dua ediyorum. Bir taraftan da 99 yıllık Cumhuriyet tarihimizde ilk defa geçmişte bir çok engelli ile karşılaşılan banttan çıkışına Gemlik’te sayın Cumhurbaşkanımız ve misafirleri ile şu anda şahitlik ediyorlar. Biz de oraya davetliydik. Biz de gidecektik, ancak değerli başkanımız bizi buraya davet etti. Ben de günden önce sen söz vermiş bulundum. Böyle bir güne denk geleceğini hesap edemedik. Ben de ne yapmam gerektiğini sayın Cumhurbaşkanımıza sordum. Kendisi de “sizin Anamur’a gitmeniz daha doğru olur” selamlarımı iletin dedi. hemşerilerime hürmetlerimi iletin dedi. Ben de bu vesileyle buradayım. Başkanımızı tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Hem çalışıyor gayret ediyor, hem de Cumhur ittifakının ruhuna uygun olarak burada davranışlar sergiliyor.”dedi.

Konuşmaların ardından Kuran tilaveti ve yapılan duaların ardından Recep Tayyip Erdoğan Doğa Parkının açılış kurdelesi kesildi. Tüm katılımcılarla park gezildi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT