GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-01-2023 14:21

Atıl durumdaki Eski Okul binasında İstiridye Mantarı Yetiştiriyorlar

Atıl durumdaki Eski Okul binasında İstiridye Mantarı Yetiştiriyorlar

Anamur Güngören mahallesinde 1968 yılında yapılan ve 2001 yıllında, yanına yeni okul binası yapılması ile atıl durumda kalan eski okul binasında mahalle muhtarının öncülüğü ve mahalle halkının el ele vermesiyle çevre ve bahçe düzenlemesi yapılarak eski okul binasında istiridye mantarı yetiştirilmeye başlandı.

 

Güngören Mahallesi Muhtarı Murat Tere öncülüğünde bir araya gelen mahalle sakinleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle istişareleri sonucunda "Bizim Okulumuz Bizim Bahçemiz Projesi"ni başlattı.

 

Proje kapsamında atıl durumda bulunan eski okulda çevre düzenlemesi yapan mahalle sakinleri daha sonra okul binasında istiridye mantarı yetiştirmeye başladı.

 

Murat Tere, yaptığı açıklamada, proje kapsamında mahalle sakinlerinin güzel bir dayanışma örneği sergilediklerini belirtti.

 

Tere, “İlk etapta 200 kese istiridye mantarı yaptık. 20 gün içerisinde ilk hasadı almayı hedefliyoruz. Bir keseden ortalama 3.5 kilo istiridye mantarı almayı hedefliyoruz. Eğer iyi bir verim alırsa mahallemizin evlerinin alt katlarında eskiden hayvanlarımızın ahır olarak barındığı yerleri mantar yetiştirme alanlarına dönüştürmeyi düşünüyoruz.” Dedi.

 

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, ve protokol üyelerinin katılımı ile İstiridye mantarı yetiştirme alanı olan eski okul binasının açılışı gerçekleştirildi. Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, projeye destek vereceklerini açıkladı.

 

Açılışa katılan protokol üyeleri okulun bahçesine fidan dikimi gerçekleştirdiler.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT