SİYASET
Giriş Tarihi : 22-08-2023 09:21   Güncelleme : 22-08-2023 14:30

Av. Mehmet Yayla MHP Anamur İlçe Başkanı Adaylığını Açıkladı..

Av. Mehmet Yayla MHP Anamur İlçe Başkanı Adaylığını Açıkladı..

Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Kongresi 8 Eylül 2023'de gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Adnan Gübbük'ün aday olmayacağı belirtilen kongrede Avukat Mehmet Yayla'nın ortak aday olacağı açıklandı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen istişare toplantısında aday olmayacağını açıklayan İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Avukat Mehmet Yayla'nın kongrede ortak aday olduğunu belirtti.

 

İlçe Başkanlığı binasında yapılan toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Satar, TÜRKAV Başkanı Adnan Tufan, Sağlık-Sen Temsilcisi Aydın Erzan, İmar-Sen Temsilcisi Enver Süygün, Orman-Sen Temsilcisi Muzaffer Bostan, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

 

Toplantı da konuşma gerçekleştiren İlçe Başkanı Adnan Gübbük 8 Eylül 2023'de gerçekleştirilecek olan kongre de iş yoğunluğu nedeniyle aday olmayacağını açıkladı. Çok küçük yaşlardan itibaren teşkilatta görevler aldığını belirten Gübbük: "Gençlik yıllarımdan bu tarafa görev istenmez alınır ilkesini kendimize şiar edinerek teşkilatımızın her kademesinde çeşitli görevler yaptım. 2014 yılında İlçe başkanımız istifa ettiğinde yönetim kurulunun en küçüğü olmama rağmen parti büyüklerimiz sen ilçe başkanı olacaksın dediler görevi üstlendim. 2018 yılında Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç'ın adaylığının açıklanması ile birlikte yine büyüklerimiz İlçe başkanımız olacaksın dediler görevden kaçmadım. Hepimizin gayretleri ile 2019 yılında yapılan yerel seçimleri kazandık, başta il başkanımız olmak üzere belediye başkanımız ve partimizin yöneticileri ile istişare ederek iş yoğunluğum nedeniyle 2020 yılında yapılan kongrede aday olmak istemediğimi belirttim. Ancak Genel Başkanımızın yerel seçimleri kazanan ilçe başkanları kongre de de aday olacak şeklindeki talimatı üzerine yeniden aday oldum. Yine genel merkezimizin talimatları doğrultusunda bir kongre takvimi açıklandı. Bu takvime göre Anamur İlçe Kongresi'nin 8 Eylül'de yapılması gerekiyordu. İl Başkanımızla, Belediye Başkanımızla ve yönetim kurulu üyelerimizle istişare ederek işlerimin yoğunluğundan dolayı bu kongrede aday olmak istemediğimi belirttim. Hem il Başkanımız, hem belediye başkanımız hemde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım beraber devam etmemizi istediler ancak daha önce de belirttiğim gibi işlerimizin yoğunluğu nedeniyle yapılacak olan kongrede aday olmama kararı aldım, sağolsunlar kendileri de anlayışla karşıladılar. Biz İlçe başkanı olmayacağız ancak yine bu teşkilatın bir mensubu olarak gece gündüz demeden partimizin ve davamızın emrinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

5 yıldır sürdürdüğü ilçe başkanlığında yalnızca siyasi partilerle yarışmadıklarını belirten Başkan Gübbük: "5 yıl boyunca burada yalnızca rakibimiz olan siyasi partilerle yarışmadık. Aynı zamanda kendisini partiden ve davadan üstün gören, teşkilatımıza maddi manevi bir katkısı bulunmayan klavye delikanlıları ile de büyük mücadeleler verdik. 5 yılın sonunda aday olmayacağız varsa bir aday buyursun dedik ona da bir karşılık bulamadık. Ancak aramızdan bir kardeşimiz olan Mehmet Yayla, başkanım siz aday değilseniz ben bu kutlu göreve talibim diyerek adaylığını açıkladı. Kendisini hem tebrik ediyor hemde sonuna kadar destekliyoruz. Yüreği yeten varsa buyursun kongremizde aday olsun ancak bizim adayımız Mehmet Yayla kardeşimizdir bunu da herkes bilsin" dedi. Bugüne kadar kendisi ile yol arkadaşlığı yapan herkese teşekkür eden İlçe Başkanı Adnan Gübbük: " Geçtiğimiz 5 yıllık süreçte bizimde hatamız olmuş olabilir. Bilmeden istemeden kalbini kırdığım herkesten özür diliyorum. Bugüne kadar bizimle beraber partimize ve davamıza hizmet eden yönetim kurulu üyelerimize, belediye başkanımıza, ülkü ocakları başkanımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize ve dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum " dedi.

 

8 Eylül'de yapılacak olan kongre de aday olduğunu açıklayan Avukat Mehmet Yayla parti teşkilatında yaptığı açıklamada 8 Eylül'den sonra İlçe Başkanımız Adnan Gübbük'ten alacağımız bayrağı daha yükseklere taşımak için gece gündüz çalışacağız dedi. Teşkilatta görev aldıkları sürede hizmet eden yöneticilere teşekkür eden İlçe Başkan Adayı Yayla: " Bugüne kadar teşkilatımızda görev alan başta İlçe Başkanımız Adnan Gübbük'e ve tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah 8 Eylül'de yapılacak olan kongrede İlçe başkanı seçilerek yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Adnan Gübbük başkanımızdan alacağımız bu kutlu bayrağı daha yükseklere taşıyacağız. Akşamın bu saatinde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

Toplantı da konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Adnan Gübbük'e partiye ve davaya verdiği katkılar nedeniyle teşekkür etti. İlçe Başkanlığının özveri isteyen bir iş olduğunu vurgulayan Başkan Kılınç " İlçe Başkanlığı özveri ve fedakarlık isteyen bir iştir. Bütün derdi dinlersiniz, hem partiye hem vatandaşa mesai harcarsınız ve tüm bunları herhangi bir karşılık beklemeden  gönülden yaparsınız. Bu nedenle 5 yıldır ilçe başkanlığımızı fedakarca yürüten değerli başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Milletvekilliği dönemimden bu yana benim için teşkilat daima ön planda olmuştur. Bizler teşkilatının emrinde vatandaşlarımızın hizmetine koşan insanlarız. Bugüne kadar ne kadar teşkilatımıza bağlı kaldıysak inşallah bundan sonra da teşkişatımızın emrinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde hem Anamur Belediyesini yeniden kazanacağız hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne üç hilalli bayrağımızı asacağız" dedi.

İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Avukat Mehmet Yayla'ya tam destek veren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç : "Mehmet kardeşimiz teşkilatımızın tanıdığı sevdiği bir arkadaşımız. Ben 8 Eylül'de gerçekleştireceğimiz kongrede kendisinin kazanacağından hiç şüphe duymuyorum. Çıktğı yolda kendisine başarılar diliyor, daima destekçisi olduğumu da belirtmek istiyorum." dedi.

 

İlçe Kongresi'nin 8 Eylül 2023 Cuma günü Yıldız Düğün Salonu'nda yapılacağı öğrenildi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT