GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-01-2024 12:26

Başkan Kılınç: "Anamur’a Ağır Ceza Mahkemesi Gelmeli..!"

Başkan Kılınç:

2012yılında HSK’nın aldığı karar doğrultusunda Bozyazı adliyesi kapatılarak, buradaki dosyalar en yakın ilçe olan Anamur’a taşınmıştı.

Yoğun iş gücü nedeniyle, fiziki yetersizlik de yaşanan Anamur adliyesinde,  yer sıkıntısı nedeniyle bazı Cumhuriyet Savcılarının odalarının zemin katta güneş görmeyen, havasız korunaktan uzak görev yaptıkları gözleniyor.

Bağlı olduğu Mersin’e en uzak ilçe konumundaki Anamur, Cumhuriyet Savcıları, Hakimler ve tüm çalışanlar gerek iş yoğunluğunun, yanı sıra olumsuz fiziki şartlarda görev yapıyor.

Kısa bir süre önce temeli atılan ve kısa sürede bitme aşamasına gelen Hükümet Konağının(3 Katlı)  önümüzdeki aylarda yeni binasına geçecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Mal Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nün de bir arada olduğu Hükümet Konağının bitmesiyle birlikte kurumlarda yeni binaya taşınacak.

30 Yıl önce yapılan Hükümet Konağının ise adliye binası olarak kullanılması yönünde girişimler devam ediyor.

30 Yıllık olmasına rağmen depreme dayanıklı binalar arasında gösterilen Hükümet Konağından Karot örnekleri alınarak sağlamlığıyla ilgili rapor alınacak.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’da gazetemize yaptığı açıklamada,

 Hükümet  Konağından alınan  Karot örneklerinden gelecek raporun   olumlu çıkması halinde  Adliye  Sarayı olarak  kullanılmasından yana  olduğunu  söyledi.

Başkan Kılınç,” Sağlamlık raporu verilmesi halinde binanın yıkılmamasından yanayım. Sağlam bina neden yıkılsın bunlara milli servet olarak bakmak lazım.

Adliye Sarayı buraya taşındığında fiziki anlamda bir rahatlama olacak.

Ağır Ceza Mahkemesinde davası olanların 136 kilometre uzaktaki Silifke ilçesine gitmek zorunda kalıyor, onlar içinde kolaylık olacak.

Günden güne gelişen ve büyüyen ilçemizde daha Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu ne yazık ki yok. İlçemiz bu nedenle adli (ağırceza) yönden Silifke ilçesine bağlı.

Anamur, Bozyazı, Aydıncık ilçelerinde ağır cezada davası olanlar ve yakınları mahkeme süreçlerini Anamur Adliyesi’nden takip edebilecekler.

Ayrıca, bir ilçenin ağır ceza merkezi haline gelmesi o ilçenin önemini ve gelişmişliğini gösterir. Anamur il olsun diyoruz alt yapısı olmayan bir ilçe nasıl il olacak.”

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT