GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2024 14:16

Cömertler: “Kadınlar daha fazla görünür olmalı”

Cömertler: “Kadınlar daha fazla görünür olmalı”

Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler,8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.
 

Cömertler mesajında şunları söyledi:

“Kadın erkek fırsat eşitliğini sağlayamadıkça; bireyler arası eşitlik kavramından asla bahsedemeyeceğiz. Kadınların yok sayıldığı, haklarının elinden alındığı bir sistemde verilmesi gereken ilk ve elzem mücadele kadın hakları mücadelesi olduğunu düşünüyorum. Kadının eve hapsedildiği bir toplumda ekonomi de, kültür üretiminde, sanatsal faaliyetlerde ve iş yaşamı da her zaman topallaması son derece doğaldır.

Kadınların sadece bir gün değil yılın geri kalan bütün günlerinde hatırlanması ve saygı duyulması, sadece bizim ülkemizin değil aslında tüm dünyanın ihtiyacı olan bir tutum. Kadın ve erkeğin birbiri arasında ayrım yapmadan toplumsal düzende yer bulması hem iş dünyasında hem de günlük yaşantımızda çağdaşlık ve eşitlik ilkesini benimsememize neden olacaktır.
Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine sahip çıkıldığı takdirde Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmada en önemli adımı atmış olacağız.
Ülkemizdeki kadınların en temel problemi  yaşam hakkı olduğundan hareketle kadın cinayetlerine dair toplumun her kesiminin ses vermesinin yanında, kadınları katleden erkeklerin beslendiği kültürel kodların bertaraf edilmesi adına hepimizin yapabileceği görevler ve sorumluluklar bulunmaktadır.
 İş yaşamında kadının varlığı, kamusal alanda kadın elinin olması, ataerkil anlayışın kadını ve kız çocuklarını sınırlayan algısının kırılması temel mücadele alanı olmak zorundadır.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların daha fazla görünür kılındığı, kadın cinayetlerinin olmadığı ve en önemli kız çocuklarının eğitim hakkının elinden alınmadığı  bir ülke  ve dünya  diliyorum” dedi.

 

 

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT