SİYASET
Giriş Tarihi : 07-08-2023 15:05

Demokrat Parti İl Başkanlığına Halil Yalın atandı..

Demokrat Parti İl Başkanlığına Halil Yalın atandı..

31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimleri için kolları sıvayan Demokrat Parti, Mersin İl Başkanlığı görevine Mersin siyasetinin ve merkez sağın önde gelen isimlerinden Halil Yalın’ı teşkilatı yeniden oluşturması için atadı.

DP Mersin İl Başkanı Ziya Erdoğan’ın sağlık sorunları nedeniyle istifasının ardından DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın tensibiyle İl Başkanlığına Halil Yalın atandı.

Başkan Yalın atama belgesini Mersin’e gelen DP Teşkilat İşleri Başkanı Ahmet Uyanık’tan aldı. Atama yazısını tebliğ eden Teşkilat Başkanı Uyanık, "Demokrat Parti olarak Mersin’de çok önemli bir potansiyeli barındırıyoruz. Hem Anavatan Partisi hem Doğru Yol Partisi geleneğinden gelen merkez sağ siyaset geleneği açısından Mersin bizim açımızdan çok önemlidir. Şimdi yapmamız gereken mahalli seçimlerden önce bu potansiyeli harekete geçirmek. Halil Yalın arkadaşıma il başkanlığı görevinde başarılar diliyorum” dedi.

DP Mersin İl Başkanlığına atama yazısını DP Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık’tan alan Halil Yalın, bugün partiye gelerek görevine başladı. DP Mersin İl Başkanlığı görevinde bulunan tüm başkanlara yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Yalın, “Partimizde bugüne kadar görev yapan il başkanlarımıza ve yönetimlerine selam gönderiyorum. Hepsine bu kutsal hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Kırgınlıklarımız olabilir, kızgınlıklarımız olabilir, kızdığımız şeyler olabilir, küsmüş olabiliriz. Bugün yepyeni bir gün. Tertemiz bir sayfa açalım. Bize üye olup ama uzun süredir partimize uğramayan, gelmeyen, küsen partililerimize sesleniyorum; dün olduğu gibi bugün de partimizin kapıları sonuna kadar hepinize açık. Gelin hep birlikte tekrardan kıratımızı şahlandıralım. Yerel seçimlerde gücümüzü oya dönüştürelim” diye konuştu.

Mersin’de merkez sağ siyasetin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için her kesimi temsil edecek yeni bir kadro oluşturacağını ifade eden Yalın, “Şimdi kolları sıvayıp Mersin’in 13 ilçesinde merkez sağ siyasetin tüm potansiyelini ortaya çıkaracak şekilde bir kadro oluşturmak ilk görevim olacak. Önümüzde çok önemli bir dönemeç var. 13 ilçede mahalli seçimlere dönük hazırlıklarımızı bugünden tezi yok başlatacağız. Kadınların, gençlerin, emeklilerin, çiftçilerin ve kısacası sesi az duyulan kitlelerin yanında, sorunlarına çözüm olmak için yola çıkıyoruz. İhracatın, sanayinin ve tarımın gözbebeği Mersin’in hak ettiğini alması için herkesi dinleyen, herkese dokunan siyaset için yola çıkıyoruz. Merkez sağ efsanesini yaşayan bu güzel topraklara hizmet için, Atatürk ilkelerine, demokrasiye ve cumhuriyetimizin değerlerine olan bağlılığımızla birlikte tüm Mersinli hemşerilerimizi çözüm odaklı siyaset için beraber olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT