GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-09-2022 14:53   Güncelleme : 30-09-2022 10:31

Ertuğrul Oğuz ANTSO'ya Aday Oldu Listesini Açıkladı..

Ertuğrul Oğuz ANTSO'ya Aday Oldu Listesini Açıkladı..

Ertuğrul Oğuz Güçlü bir Kadroyla Ticaret Odası Başkanlığına Aday Oldu..

22 Ekim tarihinde yapılması planlanan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için güçlü meslek gruplarından oluşan yeni bir kadro bizde adayız dedi.

Mevcut yönetim kurulu içerisinde bulunan Veteriner hekim Ertuğrul Oğuz’un başkan adayı olarak yer aldığı listede, 1’ci Grup adaylar; Ertuğrul Uğuz, Salih Şahin, Kaan Ceren, 2’ci Grup adaylar; Ali Güven, Ayşe Özgür, Hakan Temel, 3’cü Grup adaylar; Hakan Karagöz, Hatice Rişvan, 4’cü Grup adaylar; Ahmet Ceren, Ayhan Şen, 5’ci Grup adaylar; Onur Tekin, Turgut Gürel, 6’cı Grup adaylar; Mehmet Ali Yalçın, Abit Eski, 7’ci Grup adaylar; Osman Nuri Ataş, Özgür Ağlamış yer almakta ve   Listede mevcut oda yönetimi ve meclisinden isimlerin yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Adaylıklarını iskelede hizmet veren Albatros Kahvaltı salonunda düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısı ile duyuran grup adına konuşan başkan adayı Ertuğrul Oğuz birlik beraberlik, tarım ve ticaret vurgusu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

Hep Birlikte Güçlü Anamur ve Güçlü Bozyazı İçin Çalışacağız!

 

 

Anamur ve Bozyazı’mızı ticaret ve sanayide hak ettiği yere getirmek için biz de varız. Sorunlara hakimiz, çözümlerimiz ve projelerimiz hazır. Tarımdan turizme, yerel ticaretten üretim ve ihracata Anamur ve Bozyazı için topyekün seferberlik ilan ediyoruz.

En önemli sorunlarımızın başında gelen finansmana erişim konusunda üyelerimizin KGF garantili başta olmak üzere her türlü krediye, hibeye, desteklere kolay ulaşmasını sağlamak ve onları buna teşvik etmek için deneyimli uzmanlardan oluşan bir ofis kuracağız. KOSGEB, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çukurova Kalkınma Ajansı, TKDK, SGK ve İŞKUR destek ve hibelerinden tam anlamıyla faydalanmalarını sağlayacağız.

Üyelerimizin yine en büyük sorunlarından birisi olan eleman temini ile ilgili olarak TOBB, ANTSO, Üüniversite ve ilgili diğer kurumların katılımıyla ara eleman yetiştirilmesini teşvik edecek ve çözecek bir sistem kuracağız.

Tarımda, turizmde, tüm sanayi kollarında, eğitimde, ulusal satış ve pazarlamada, ihracatta eksiklerimiz olduğunun farkındayız. Öncelikle Anamur ve Bozyazı’da yetişen ürünlerin coğrafi işaret çalışmalarına önem verecek ve bu yolla bu ürünlerden gelen gelirlerin artmasını sağlayacağız.

Ayrıca muzumuzun, çileğimizin, avokadomuzun, tropikal meyvelerimizin üretimini ve pazarlamasını ileriye taşıyacağımız ve bu ürünleri işleyerek katma değeri yüksek bir yapı kazandıracağımız Tarımsal ve Bitkisel Ürünler Ar-Ge Merkezini kuracağız. Bu merkez sayesinde Anamur ve Bozyazı’yı tarımsal ve bitkisel ürünlerin ihracatında bölgede hak ettiği yere ulaştıracağız.

Turizmin şimdiye kadar tarımın gölgesinde kaldığı ilçemizde, kazıları ve restorasyonu devam eden Mamure Kalesi, Anamuryum antik kenti gibi göz bebeklerimize sahip çıkacağız. Anamur ve Bozyazı için kültürü, turizmi ve tarım birleştirecek bir tarımsal turizm projesini hayata geçireceğiz.

Üyelerimiz için ihracatın kapılarını aralayacağız. Anamur ve Bozyazıda üretilipte ihracatı yapılmayan hiçbir ürün kalmayacak. Bunun için üyelerimizi ihracata teşvik edecek ve onları yönlendirecek bir İhracat Ofisi kuracağız. Üyelerimizle birlikte yurtdışı fuarlara iş gezileri düzenleyeceğiz. Anamur ve Bozyazı’yı ihracatta bölgenin lideri konumuna getireceğiz.

Yerelde ticaret yapan tüm üyelerimizin de sıkıntılarının farkındayız. Bu sıkıntıların da çözümleri mümkün, bu sıkıntıları çok hızlı olarak çözmek için göreve başlar başlamaz her sektörle ilgili meslek komitelerimiz hızla anketler ve görüşmeler yapacak, önce tüm sıkıntıları tespit edeceğiz, sonra teker teker hepsini çözüme kavuşturacağız. Halkımızın yerel marka ve üreticileri tercih etmesi ve alışverişlerini yerel üretici ve markalardan yapması için kampanyalar düzenleyeceğiz.

Üyelerimiz için güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak kendi enerjisi üretmesinden, e-ticarete, yeni tarım teknolojilerinden değişen günümüz teknolojilerine kadar birçok konuda özel eğitimler düzenleyeceğiz.

Üyelerimizin hak, hukuk ve menfaatlerini koruyacak, istisnasız her üyemizi kucaklayacak, tüm paydaşlarla kavga etmeden ve iyi ilişkiler içerisinde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

Katma değeri yüksek ürünler üreten, kendi pazarını oluşturan, tarımdan turizme, yerel ticaretten sanayiye ihracatta öncü bir Anamur ve Bozyazı için çalışacağız.”

 

1.MESLEK GRUBU ADAYLARI

1.ERTUĞRUL OĞUZ - DERMAN VETERİNERLİK TARIM İNŞ.GIDA DAY.TÜK.MAL.TUR.TİC.LTD.ŞTİ

2.SALİH ŞALİN – ŞAHİN YAĞLI TOHUMLAR TARIM VE ZİRAİ ÜR.PAZ.İNŞ.TUR.TİC.SAN.LTD.ŞTİ

3.KAAN CEREN – ANAMUZ TARIM GIDA NAK.TUR.İTH.İHR.SAN.TİC.LTD.ŞTİ

2.MESLEK GRUBU ADAYLARI

1.ALİ GÜVEN – GÜVEN TİCARET

2.HAKAN TEMEL – BİNBİR NET İNTERNET BİLİŞİM VE HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ

3.AYŞE ÖZGÜL – RANA GİYİM

3.MESLEK GRUBU ADAYLARI

1.HAKAN KARAGÖZ – KARAGÖZLER KUYUMCULUK BİLİŞİM PET.TAR.EĞT.PAZ.LTD.ŞTİ

2.HATİCE RİŞVAN – AKSAZ SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ

4.MESLEK GRUBU ADAYLARI

1.AHMET CEREN – CEREN OTOMOTİV

2.AYHAN ŞEN – BOZYAZI PETROL TURZ.GIDA.DAY.TÜK.MAL.SANTİC.LTD.ŞTİ

5.MESLEK GRUBU ADAYLARI

1.ONUR TEKİN – ARCH PACK İÇ MİMARLIK İNŞAAT AMBALAJ GIDA SAN.

2.TURGUT GÜREL – GÜRELLER İNŞAAT SERA MALZ.ZİRAİ ÜRT.NAK.PET.SAN.TİC.PAZ.LTD.ŞTİ

6.MESLEK GRUBU ADAYLARI

1.MEHMET ALİ YALÇIN (DİŞ HEKİMİ) - ANAMUR DENTAL AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SAN.TİC.LTD.ŞTİ

2.ABİT ESKİ (EĞİTİMCİ) – DRAGON EĞİTİM SAN.TİC.LTD.ŞTİ

7.MESLEK GRUBU ADAYLARI

1.0SMAN NURİ ATAŞ – ATAŞ MÜTEAHHİTLİK ŞUBESİ

2.ÖZGÜR AĞLAMIŞ – BOZYAZI ÖZGÜR YAPI MARKET İNŞAAT TAR.TURZ.OTO.TİC.SAN.LTD.ŞTİ

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT