EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-03-2024 17:09

Gençlerimiz Mihrapta ve Mimberde

Gençlerimiz Mihrapta ve Mimberde

Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri her hafta Cuma günleri ilçemizin değişik camilerinde Hutbe okuyorlar Namaz kıldırıyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Nadi ÖZTÜRK:    “İmam Hatip Okullarının vizyonu ve misyonu doğrultusunda, İslam dininin temel iki kaynağı olan Kur’an ve Sünneti referans alan bir din eğitim ve öğretimi vermek. Millî ve mânevi değerlerine bağlı, insanlığa faydalı olma idealine sahip, akademik eğitimini almış, karakterli ve güzel ahlaklı insanlar yetiştirmek asıl hedefimizdir. Bunun yanı sıra İmam Hatip Lisesinde okuyan her öğrencimizin mesleğin temel ilkelerini ve kazanımlarını almış olarak mezun olmasına özen gösteriyoruz. Onun için öğrencilerimiz her hafta ilçemizin değişik camilerinde Hutbe okuyor Namaz kıldırıyor, halkımızın önüne çıkıyor. Ramazan Ayı boyunca bu etkinliğimiz sürecek köylerimize kadar gideceğiz.

Başta İHL Meslek dersleri öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”  dedi.

 

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT