GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2023 18:39

Mersin Büyükşehir Fırtına Uyarısına Karşı Teyakkuza Geçti..

Mersin Büyükşehir Fırtına Uyarısına Karşı Teyakkuza Geçti..

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan ‘Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Fırtına’ uyarısına karşı ekipleri ile teyakkuza geçerek, kent genelindeki çalışmalarına hız kazandırdı. Büyükşehir ekipleri tarafından, kentin her noktasında fırtınadan dolayı yollara dökülen yapraklar ve diğer atıklar titizlikle temizlenirken; kırılan dalların ve devrilen ağaçların alandan kaldırılması ve risk teşkil edenlerin de gerekli budamalarının yapılması sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan ‘Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Fırtına’ uyarısına karşı ekipleri ile teyakkuza geçerek, kent genelindeki çalışmalarına hız kazandırdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri tarafından, kentin her noktasında fırtınadan dolayı yollara dökülen yapraklar ve diğer atıklar titizlikle temizlenirken; Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de, kırılan dalların ve devrilen ağaçların alandan kaldırılmasını ve risk teşkil edenlerin de gerekli budamalarının yapılmasını sağlıyor.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Fırtına’ya karşı uyardı

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan esecek olan rüzgârın, ilerleyen saatlerden itibaren batı kesimlerde kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, ulaşımda yaşanacak aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Büyükşehir ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı görev başında

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, kentin her noktasında fırtınadan dolayı yollara dökülen yapraklar ve diğer atıklar titizlikle temizleniyor. Mersinlilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına 7/24 esasına göre 167 personel ve vakumlu yol süpürme araçları ile ekipler tarafından kent genelinde temizlik yapılıyor. Şiddetli rüzgâr nedeniyle dökülen dalların yaprakları ve çöpler, mazgalların tıkanmaması için de dikkatle temizleniyor. Böylece, yaşanabilecek olası su baskınlarına mahal vermemek adına, ekipler görevi başında çalışmalarını süratle yerine getiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden verilen uyarılara uyumlu olarak riskli günlerde saha kontrollerini artırarak uygun ekiplerle kırılan dalların ve devrilen ağaçların alandan kaldırılması, risk teşkil edenlerin de gerekli budamalarının yapılmasını sağlıyor. Ekipler, kent genelindeki sorumluluk alanlarında yer alan cadde, bulvar, sokak ve parklarda çalışmalarına devam ederken, teyakkuzda olup, herhangi bir olumsuzluğa anında müdahale ediyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili tüm birimleri, bu tarz durumlarda koordinasyon halinde çalışmalarını yürütüyor.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT