SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2023 18:40   Güncelleme : 13-12-2023 09:18

MHP’li Mustafa EKER Belediye Başkan A.Adaylığını Açıkladı..

MHP’li Mustafa EKER Belediye Başkan A.Adaylığını Açıkladı..

Anamur Türk Telekom Müdürlüğünden emekli  Mustafa EKER MHP’den Anamur Belediye Başkan A.Adaylığını Açıkladı.

MHP Anamur İlçe Başkanlığında saat 16.00’da düzenlenen toplantıda A.Adaylığını açıklayan Mustafa EKER, Aday kim olursa olsun birlikte omuz omuza vererek çalışacaklarını ifade etti.

Toplantıda açılış konuşması yapan MHP Anamur ilçe başkanı Av. Mehmet Yayla, “Anamur belediye başkan aday adayımız Mustafa Eker Bey’in aday adaylığı basın açıklamasına hepiniz hoş geldiniz, Ben öncelikle sizlere belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyesi A.Adaylığı ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Belediye başkan aday adaylığı başvuruları ve meclis üyesi aday adaylığı başvurularımız 15 Aralık’a kadar devam etmektedir. Belediye başkan aday adaylığı başvuruları partimizin  Genel Merkezimize, belediye meclis üyesi başvuruları ise ilçe merkezimize yapılmaktadır. Aday adaylığı başvurusu yapmak isteyen partililerimize buradan sizin aracılığınızla duyurmak istiyorum. diyerek sözü belediye başkanına adayı Mustafa Eker’e bıraktı.

Mustafa EKER;

Anamur Belediye başkan aday adayı MHP’li Mustafa EKER kendisini tanıtarak başladığı toplantısında, “2008 1 Eylül‘de Anamur’da Türk Telekom’da göreve başladık o günden bu yana Anamur’dayız halkımızın içindeyiz Türk Telekom’da yönetici olarak görev yaptım. Bu süre zarfında Anamur’da 56 mahalle 37 köy olmak üzere halkımızın içerisinde gezen, onlarla birebir diyalog içerisinde bulunan biriyim. Onları sık sık dinleyen, onların görüşlerini alan, dertlerini sorunlarını bilen, bir adayım. Yani sahayı çok iyi biliyorum. Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde de Telekom’dan emekli oldum. Emekli olduktan sonra kendimi partimize ve davamızın hizmetine adadım. Arkasından süreç bizi aday adaylığına doğru götürdü. Vatanımıza milletimize Anamur’umıza hizmet etmek için inandığım davamdan Milliyetçi Hareket Partisi‘nden Anamur belediye başkanı aday adayı oldum.

Partimizin mevcut belediye başkanı çalışıyor. Yaptığı hizmetlerin üzerine bir taş daha koymak için aday oldum. Hizmetleri devam ettirebilmek için aday oldum. Cumhur ittifakının devamlılığı vatan ve milletimizin birlikteliğin devamı, yatırımların devamı için aday oldum.

Süreç böyle gelişti bizim adaylığımızda inşallah vatana millete Cumhur İttifakına hayırlı olur.”diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan EKER, - Neden Anamur’dan aday oldunuz? şeklindeki soruya 

EKER, ”Hayatımın büyük çoğunluğu Anamur’da geçti zaten. Anamur’un yabancısı değilim. Benim aslım Tekeli'den, ben yörük çocuğuyum.  Anamur’un bütün caddelerini, sokaklarını, insanlarını, yer altını, yerüstünü, karış karış adım adım bildiğimden dolayı Anamur’u sevdiğimden dolayı, insanlarını sevdiğimden dolayı, kendimi Anamur’lu hissettiğimden dolayı Anamur’dan aday oldum. şekilde cevap verdi.

Anamur’da MHP’den mevcut başarılı bir belediye başkanı varken Aday adayı oldunuz bu konudaki düşünceleriniz nedir? Şeklindeki soruya,

EKER; “Bizim mevcut belediye başkanımız ile ilgili herhangi bir ayrımız gayrımız yoktur. Biriz beraberiz. Eğer kendisi yine aday olursa kol kola çalışarak var gücümüzle adayımızı kazandırmak için gece gündüz demeden koşmaya hazırım. Bu konuda söz veriyorum. Hatta ben kendisini ziyaret ettim daha önceden planlı randevuları olduğu için toplantıma katılamadı.” Dedi.

Yaklaşık bir hafta on gündür Anamur’da saha çalışmaları yaptığınızı görüyoruz vatandaşın size karşı tepkileri nasıldır? şekilde soruya ise

EKER, “Burada şu ana kadar ki ilgi alakadan çok memnunum buradan sizin aracılığınızla da Anamur halkına bu ilgi alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Mustafa EKER    Kimdir?

01.10.1970 Tarsus doğumluyum. ilk ve ortaokulu Sarıkavak ilköğretim okulunda.

Liseyi Tarsus Endüstri Melek Lisesinde, Üniversiteyi Ege Üniversitesinde okudum.

1990-1993 yıllarında hem vekil öğretmenlik, hem de Tarsus-Çamlıyayla hattında minibüs işletmeciliği yaptım.

1995-96 yıllarında vatani vazifemi  tamamladım. 1997 yılında Çukurova Sanayi İşletmeleri boya- basma fabrikasında makine operatörü olarak çalıştım.

1998 yılında Devlet Demiryollarının açmış olduğu sınava katarak makinistliği kazandım. 1998 yılında evlendim ve 3 çocuk babasıyım.

1999 yılında Türk Telekom'a geçiş yaptım. 1999-2005 yıllar arası Tarsus'ta Türk Telekom Müdürlüğü bünyesinde görev yaptım.

2005-2008 yıllar arasında Mersin Türk Telekom İl Müdürlüğü, Network Müdürlüğünde çalıştım. 2008 yılında Silifke ve Mutta geçici görevlerde bulundum.

2008 yılı 1 Eylül itibarıyla Anamur’a transmisyon sorumlusu olarak görevlendirildim.

Anamur'da görevlendirmem sonrasında Anamur ve Bozyazı ilçelerinden sorumlu olarakyöneticilik yaptım. Yöneticiliğim sırasında Anamur'u karış karış gezdim. Halkımızla birebir irtibat kurdum. Herhangi bir siyasi görüş ayrım yapmadan hizmet ettim. Halimizin güvenini kazandım.

2015 ve 2019 seçimlerinde Baki Simsek vekilim ile Mersin 2. Bölgede aktif olarak çalıştım. 2019 yerel seçimlerinde Bozyazı Belediye Başkanımız Mustafa Çetinkaya’nın daveti üzerine aktif olarak çalıştım.

2023 yıl Ekim ay itibari ile emekliliğimi istedim. Anamur İlçe Teşkilatımıza giderek

Milliyetçi Hareket partisi ve teşkilatıma ye oldum. Amacım gönülden bağlı olduğum

partimin 2024 yerel seçimlerinde oy sayısını artırmak ve Anamur belediye başkanlığına A.Adayı oldum.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT