GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2025 12:12   Güncelleme : 02-01-2025 12:16

Yılın İlk Günü Anamur ve Bozyazı’da Hem Kayak Yapıp Hem Denize Girdiler..

Yılın İlk Günü Anamur ve Bozyazı’da Hem Kayak Yapıp Hem Denize Girdiler..

Anamur ve Bozyazı ilçesinde vatandaşlar, yeni yılın ilk gününde hem denize girdi hem de ilçenin yüksek rakımlı bölgesinde geçtiğimiz günlerde yağan karı fırsat bilerek kayak keyfi yaptı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin’in Akdeniz’e 321 kilometre kıyısı bulunması nedeniyle merkez ve ilçelerinde her mevsim deniz keyfi yaşanıyor.

Tropikal meyve yetiştiriciliğinde önemli merkezlerimizden olan Mersin’in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde yeni yılın ilk gününde vatandaşlar, gün içerisinde hem karda kayak yapıp hem de inip denizde yüzdüler. Bir saatlik mesafede yükseklerinde  Toroslarda kayak yapılabilen coğrafya bir saat sonra inip sıcak denizinde yüzülebilme imkanı sunuyor. Bu iklim; tropikal meyve yetiştiriciliği yapılmasına da imkan sağlıyor.

Bozyazı’da Denize giren gurup "birlik ve beraberliğin gücü" nü vurgulayıp, coğrafyamızda Çok çetin şartların yaşadığı,  bir ve beraber olup kötü şartları hep birlikte atlatılacağı, huzurlu, hür ve bağımsız nice yıllar dileğinde bulunup beraberce kol kola denize girdiler.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT