EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-07-2023 14:34

Dereceyle Girdiği Eğitim Fakültesinden Dereceyle Mezun Oldu..

Dereceyle Girdiği Eğitim Fakültesinden Dereceyle Mezun Oldu..

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), 2022-2023 Akademik Yılını tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. ALKÜ Kestel Yerleşkesi Amfitiyatrosunda düzenlenen törende öğrenciler heyecan dolu anlar yaşadı. Mezuniyet töreniyle birlikte bu yıl ALKÜ’den 3 bin 41 öğrenci mezun oldu.

Mezun olan öğrencilere diplomalarının takdim edildiği törene, ev sahibi ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu’nun yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya ilçe protokolü,siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

SEVGİ KILINÇ İLKÖĞRETİM MATEMATİK BÖLÜM BİRİNCİSİ OLDU

Anamur’un  başarılı ve tanınmış eğitimcilerinden  Anamur Akdeniz İlkokulu Müdürü iken  emekli olan Kazım Kılınç ve emekli öğretmen Refika Mukaddes Kılınç’ın kızı olan Sevgi Kılınç dört yıl önce birinci olarak girdiği Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümünden  birinci olarak mezun oldu.

Sevgi Kılınç ödül  alırken  yaptığı açıklamada,” Ben de anne baba mesleği olan öğretmenliği tercih ettim. Anne babamdan ve öğretmenlerimden öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğu gördüm. Bir çocuk için en önemli şansın iyi bir öğretmene denk gelmek olduğu biliyorum. Başöğretmenimiz Atatürk, ‘Ülkemizi gerçek hedefe ,gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri milletimizin geleceğini yoğuran irfan ordusudur.”demiştir. İşte bende bu irfan ordusuna katılmaktan çok mutluyum. Benim başarılı olmamda her zaman yanımda olan aileme ve bende emeği olan  anasınıfından fakülteye kadar  tüm öğretmenlerime  hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

İBRAHİM POLATİBRAHİM POLAT